Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад тисячу киян та гостей міста пройшли безкоштовне обстеження на туберкульоз і онкологію

06.07.2012

Понад тисячу осіб пройшли обстеження на сучасномупересувному цифровому рентгенофлюорографічному апараті під час акції ФондуРіната Ахметова «Розвиток України» в Європейському містечку під аркою Дружбинародів у Києві. Після обстеження всі бажаючі змогли отримати консультаціюфтизіатра. Протягом останнього тижня ЄВРО-2012 в рамках акції Фонду 423 жінкиотримали консультації мамолога Київського міського онкоцентру. 

 
 
«Всього один тиждень активноїроботи дозволив півтори тисячам киянам і гостям міста пройти обстеження натуберкульоз та рак молочної залози. Ми до сих пір отримуємо дзвінки від людей, які хотіли б пройти обстеження. Тому обов'язково будемо організовувати подібніакції з використанням новітнього цифрового обладнання в подальшому. Восениплануємо запустити пересувну мобільну систему, як ми її називаємо, "жіночаклініка на колесах", де жінки зможуть зробити скринінг молочних залоз іздати деякі аналізи. Також будуть надаватися консультації мамолога тагінеколога», - коментує результати акції директор Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.
 
 
 
Щороку близько 40 000 українцівпочинають хворіти на активну форму туберкульозу, і більше 7000 з них помирає. Близько 16,5 тисячам жінок ставлять діагноз раку молочної залози в рік, а 2000 - помирає протягом першого року після початку лікування. Профілактичні огляди івиявлення таких хвороб, як туберкульоз і рак, на ранніх стадіях може врятуватижиття і дає шанс на повне одужання.