Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 430 тисяч наборів виживання доставив Штаб Ахметова на Донбас у липні

30.07.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова упродовж липня 2015 року доставив на Донбас 434 тисячі дорослих та дитячих продуктових наборів для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення. Про підсумки постачання за липень і плани на серпень під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

«Упродовж липня нам після двотижневої паузи в доставлянні вантажів минулого місяця вдалося повністю забезпечити продуктами логістичний центр на «Донбас Арені», що дозволило відновити роботу всіх пунктів видавання на не підконтрольній Україні території Донбасу. На сьогодні доставлено 4800 тонн продуктів харчування для найбільш соціально незахищених категорій мирних жителів Донецької й Луганської області. Це 395 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів. Ці набори виживання розраховані на місяць життя дорослої людини або дитини. У наборах немає витребеньок і делікатесів. Це найпростіші крупи, макаронні вироби, цукор, борошно, соняшникова олія — все те, що потрібно людині для того, щоб прожити. Тому що, на території, не підконтрольній Україні, люди як і раніше не отримують соціальних виплат, і гуманітарна ситуація, про яку буквально вчора заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, продовжує ускладнюватися», — заявила Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

На сьогодні в 17 містах на не підконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей працює 31 пункт видавання допомоги найбільш соціально незахищеним мирним жителям — старим, сиротам, інвалідам, багатодітним і прийомним сім’ям та іншим.

Завдяки налагодженій роботі всіх пунктів у липні волонтери Штабу видали 325 460 дорослих продуктових наборів та 27 500 дитячих наборів з обох боків від лінії зіткнення.

За весь час роботи Штабу, із серпня 2014 до липня 2015 року, видано 3 млн 800 тис. дорослих і 275 тис. дитячих наборів виживання.

У серпні 2015 року Штаб Ріната Ахметова продовжить постачання продуктів харчування на Донбас для мирних жителів і переселенців з обох боків лінії зіткнення. Штаб планує відправити ще 2 гуманітарні рейси. Це 17 автоколон, які доставлять понад 5 тисяч тонн продуктів. За підсумками доставляння в логістичних центрах Штабу в Донецьку й Маріуполі планується сформувати 395 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання.

«Гуманітарний штаб усіма силами намагається доставляти продукти харчування на не підконтрольну Україні територію. Сьогодні з Дніпропетровська до Донецька виїхала ще одна автоколона. Ми вже рік працюємо у стані невизначеності та ризиків. Зараз наші вантажі почали перевіряти ретельніше. І якщо раніше колона доїжджала з Дніпропетровська до Донецька упродовж дня й перевірка займала кілька годин, то зараз догляди стали більш скрупульозними, і ми зараз не можемо за 1 день доставити продукти харчування. Ми знову акцентуємо, що працюємо за українським законодавством і виключно з українськими товаровиробниками, ми платимо податки, дотримуємося законів і наші документи в ідеальному стані. Ми готові до таких перевірок, бо знаємо, що веземо продукти для мирних жителів, і наша допомога дуже потрібна там. Гуманітарний штаб продовжує виконувати завдання, поставлене Рінатом Ахметовим, доставляти цю допомогу рівно стільки, скільки це буде потрібно», — підсумувала Римма Філь.