Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 4 тисячі мирних жителів Амвросіївки отримали гуманітарну допомогу

11.07.2016

4 415 мирних жителів Амвросіївки Донецької області отримали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова. Мобільна бригада волонтерів Штабу працювала в місті із 6 червня до 4 липня. Продуктові набори отримали найбільш соціально незахищені категорії мирного місцевого населення.

«В Амвросіївку мобільні волонтери Гуманітарного штабу приїхали вже вдруге, оскільки потреба в допомозі не зменшилася якщо, порівняти з попереднім періодом. Для багатьох сімей продуктовий набір від Ріната Ахметова став істотною підмогою. Тому волонтери працювали в місті упродовж 5 тижнів у режимі напівстаціонарного пункту. За цей час видано 4079 дорослих продуктових наборів і 336 дитячих, для сімей із дітьми віком до 35 місяців», – розповів Андрій Санін, керівник донецького логістичного центру Штабу на «Донбас Арені».

Перші 2 тижні видавання допомогу від Штабу отримували тільки пенсіонери, щоб не накопичувалася чергу, і літнім людям було комфортно. Коли всі пенсіонери отримали допомогу, набори видали всім іншим пільговим категоріям.

«Ми намагаємося не просто доставити допомогу, а зробити це максимально зручно й безпечно для людей, – прокоментував Андрій Санін. – Всього за рік роботи бригад мобільного видавання мирним жителям Амвросіївки та прилеглих до нього сіл було доставлено і видано 7200 продуктових наборів».

Із 6 липня мобільна бригада Штабу почала працювати в Новоазовському районі, відвідавши населені пункти, що входять до складу Седовского селищної ради (сел. Сєдове, с. Холодне й Обрив). До кінця місяця в цьому регіоні заплановано видати понад 3 тисяч продуктових наборів.

Станом на 11 липня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав 8 млн 823 тис. дорослих і дитячих наборів виживання мирним жителям Донбасу, з обох боків лінії зіткнення.