Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 2000 мам, які годують груддю, скористалися консультацією Штабу Ахметова

17.11.2015

З моменту поновлення складів дитячих наборів на гарячу лінію Штабу Ріната Ахметова за консультацією та з відгуками звернулися понад 2000 мам. Жінки просять детальну інформацію про склад наборів і причини їх зміни, а також звертаються по консультацію про користь грудного вигодовування. 60% тих, хто звернувся, проживають у Донецьку, також багато дзвінків із Макіївки, Горлівки й Тореза.

Гуманітарний штаб підтримав ініціативу ЮНІСЕФ і Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я про переваги грудного вигодовування серед матерів, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі.

«У такій ситуації дуже важливо подбати про якісне харчування самих мам, щоб вони могли отримувати необхідні продукти й забезпечувати здорове харчування своїм малюкам. Це було основною причиною заміни наборів. Через 3 тижні після нововведень ми бачимо, що молоді мами задоволені новим добором продуктів, — розповідає Євгенія Рзаєва, керівник напрямку «Гуманітарна допомога». — Штаб продовжує вдосконалювати допомогу. Всі оператори гарячої лінії і 85 волонтерів пунктів видавання пройшли тренінг про користь грудного вигодовування й тепер надають кваліфіковану консультацію матусям. До кінця року її буде надано 50 тисячам одержувачок. Також разом із наборами вони отримують інформблокноти з відповідями на свої запитання».

З чого складаються дитячі набори від Штабу Ахметова?

Для дітей віком від 0 до 11 місяців пропонують 2 види наборів на вибір:

Материнський продуктовий набір. Новий набір продуктів призначений для посилення харчування матері, яка годує груддю. Отримати його можна в пункті видавання гуманітарної допомоги. Його склад: крупа гречана і пшенична, вівсяні пластівці, соняшникова олія, цукор і згущене молоко.

Набір дитячих сумішей (якщо мама перейшла на штучне вигодовування). За заявою матері замість набору продуктів видається набір дитячих сумішей. Рішення про вибір одного з двох наборів приймає одержувач допомоги. Змінити тип набору можна тільки один раз — із продуктового на суміші.

Діти віком від 12 до 35 місяців поступово переходять на харчування з «дорослого столу», тому до складу їхнього набору включено найнеобхідніші продукти: крупа гречана й манна, вівсяні та кукурудзяні пластівці, макарони, згущене молоко, печиво або пряники / бублики / соломка.

Докладніше про те, як і де отримати дитячі набори від Штабу Ахметова, дивіться тут.

Всього за час роботи Штаб Ріната Ахметова видав понад 385 тисяч дитячих продуктових наборів сім’ям із дітьми до 35 місяців, як на непідконтрольних територіях, так і переселенцям у мирних населених пунктах Донбасу