Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Грудне молоко – це еліксир здоров’я», – Ксенія Соловей, експерт із грудного вигодовування, партнер ЮНІСЕФ

04.08.2016

З 1 до 7 серпня в усьому світі (участь беруть приблизно 170 країн, зокрема Україна) проходить щорічна міжнародна акція – Всесвітній Тиждень Грудного Вигодовування. Керівник Національного руху в підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України», партнер ЮНІСЕФ Ксенія Соловей розповіла, чому так важливо годувати дітей грудьми і привертати увагу суспільства до цієї теми.

«З кожним роком виробники штучного харчування активніше просувають свій товар і грудне вигодовування знецінюється. У результаті навіть діти до 6 місяців позбавлені ексклюзивного грудного вигодовування, що є небезпечним для їхнього здоров’я. Наше завдання – захистити право дитини харчуватися материнським молоком, а також роз’яснити вагітним жінкам і молодим мамам необхідність грудного вигодовування», – каже Ксенія Соловей.

У межах програми «Допоможемо дітям» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова працює в співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у питаннях популяризації грудного вигодовування серед жінок, які постраждали в результаті конфлікту на Донбасі.

«Всім сім’ям із новонародженими дітьми разом із продуктовим набором видається буклет із рекомендаціями ЮНІСЕФ про переваги грудного вигодовування. Також жінки можуть отримати консультацію онлайн або на гарячій лінії Штабу. Ми хочемо, щоб малюки Донбасу росли щасливими і здоровими», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Всього з жовтня 2015 року (станом на 1 серпня 2016 р.) сім’ям із дітьми віком від народження до 12 місяців Штаб Ріната Ахметова видав 60 тис. 404 продуктових набору для підтримки матерів-годувальниць та 31 тис. 221 набір, що складається з дитячих сумішей. Абсолютна більшість (дві з трьох) жінок Донбасу підтримали грудне вигодовування.

«Грудне молоко – це еліксир здоров’я, з яким дитина отримує речовини, здатні підвищити і зберегти імунітет. Це психологічна і фізична зв’язок матері й дитини. Це зручність: завжди готова їжа для малюка, ідеальна за температурою, складом й мікробіологічними компонентами. Крім того, годування грудьми сприятливо впливає й на здоров’я самої жінки, зменшує ризик розвитку ускладнень у післяпологовому періоді Тому краще, що ми можемо разом зробити для матерів – це допомогти їм реалізувати те, що закладено в них самою природою», – упевнена Ксенія Соловей.

Поставити онлайн-запитання експерту з грудного вигодовування можна за посиланням.