Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 2 млн продуктових наборів роздав Штаб Ріната Ахметова мирним жителям Донбасу й вимушеним переселенцям

02.03.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова роздав 2 017 334 продуктові набори для жителів Донецької та Луганської областей і вимушених переселенців із Донбасу. Із 22 серпня 2014 року до 28 лютого 2015 року, за п’ятнадцять Гуманітарних рейсів Ріната Ахметова, допомогу обсягом понад 25 млн кг відправили у 57 міст і районів Донбасу.

Для порівняння, цієї кількості продуктів харчування достатньо для того, щоб упродовж місяця забезпечити їжею жителів таких міст-мільйонників, як Дніпропетровськ або Одеса.

Над організацією та розповсюдженням благодійної допомоги працювали 2,5 тисячі осіб — співробітників Штабу Ріната Ахметова, ФК «Шахтар», активів Групи СКМ і волонтерів-добровольців.

Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова: «Це продуктові набори для 700 тисяч сімей, які не мають доступу до їжі. Кожен із наборів дозволяє сім’ї протриматися приблизно місяць. Це немало, але однаково недостатньо з урахуванням того, скільки людей і далі перебувають у зоні АТО в умовах справжньої гуманітарної катастрофи. Тому, за рішенням Ріната Ахметова, ми не зупиняємося і зберігаємо обсяги надання допомоги мирним жителям Донбасу».

У березні Штаб Ріната Ахметова планує відправити 16-й Гуманітарний рейс, у межах якого на Донбас буде доставлено 250 тисяч продуктових і 30 тисяч дитячих наборів. Допомога призначена мирним жителям зони проведення АТО, міст на лінії вогню й переселенцям у підконтрольних українській владі містах.