Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Підписано грантову угоду на другу фазу 9 раунду гранту Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз»

18.09.2013

16 вересня 2013 року, в рамках робочої участі офіційної делегації України в засіданні шістдесят третьої сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), що проходить у Туреччині, Раїса Богатирьова зустрілася зі спеціальним представником регіонального директора ВООЗ по боротьбі з мультирезистентним туберкульозом Гансом Клюге і регіональним менеджером Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією у країнах Східної Європи та Центральної Азії, портфоліо-менеджером України Ніколя Канто.

Обговорювалися питання розвитку співробітництва у сфері протидії туберкульозу в Україні, насамперед, питання щодо необхідності впровадження реформ в організації стаціонарної та амбулаторної ланок лікування туберкульозу.

Під час зустрічі відбулося підписання дуже важливого для України документу – Грантової Угоди для впровадження програми другої фази гранту 9 раунду Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз». Реалізація Україною цієї Угоди передбачає залучення коштів, які будуть спрямовані на впровадження комплексних послуг хворим на туберкульоз, розширення можливостей лікування, моніторинг та оцінку заходів, націлених на подолання хвороби, сприяння розвитку кадрового потенціалу фтизіатричної служби. Відповідальність за подальше ефективне використання коштів гранту взяла на себе держава, посилюючи державне лідерство у протидії туберкульозу.

Від української сторони Угоду підписала професор Наталія Нізова – директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» – закладу, який прийняв від Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» обов'язки основного реципієнта гранту.