Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перша автоколона 18-го Рейсу Ріната Ахметова прибула до Донецька

18.04.2015

До Донецька на стадіон «Донбас Арена» прибула перша автоколона 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова, яка виїхала сьогодні з Дніпропетровська.

37 великовантажних автомобілів доставили на Донбас 740 тонн продуктів: цукор, борошно, соняшникову олію, крупи, макарони, рибні та м’ясні консерви, вівсяні пластівці, згущене молоко, а також паштет. Із цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» найближчим часом сформують 50 тисяч наборів виживання для людей похилого віку, інвалідів, багатодітних матерів та інших пільгових категорій громадян, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери «Благодійна допомога. Не для продажу».

Щодня на стадіоні «Донбас Арена» сотні волонтерів формують гуманітарні набори:

«Одного разу, прийшовши сюди, допомогти бабусям із нашого будинку, де я живу, отримати гуманітарну допомогу, я попросила залишитися, спробувати попрацювати волонтером. Отримала величезне задоволення від того, що я тут допомагаю людям. Була така наснага, що я прийшла додому і сказала: хочу залишитися тут у фонді, допомагати людям», — розповідає про свою роботу волонтером Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Наталя Котова.

Гуманітарна допомога Штабу Ріната Ахметова призначена для мирних жителів, які перебувають у зоні АТО, а також мирним переселенцям на територіях Донецької та Луганської областей, підконтрольних українській владі.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує роботу над завданням із доставляння 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч наборів для дітей у квітні. І в межах завдання сьогодні з Дніпропетровська до Донецька вирушили 37 великовантажних автомобілів, які доставлять 740 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 50 тисяч наборів для виживання», — прокоментував відправлення колони керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова Олександр Вишняков.

Весь вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. Перед виїздом машини й вантаж пройшли опломбування у присутності ЗМІ. З усіма необхідними пропускними документами автоколона пройшла українську митницю і всі блокпости. Із документами на автоколону можна ознайомитися за посиланням.