Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

П’ять фактів про унікальні швидкі-позашляховики Фонду Ріната Ахметова

12.11.2019

 

У рамках проекту «200 швидких для України» Фонд Ріната Ахметова передав спецавтомобілі на базі Toyota Land Cruiser для допомоги людям у важкодоступних районах країни. Пропонуємо до вашої уваги п’ять фактів про унікальні автомобілі.

  • Питання обмеженого місця в салоні вирішено за допомогою встановлення двох крісел для супровідника та лікаря або для фельдшера та лікаря.
  • Іммобілізаційні коміри та шини, що використовуються в разі травми хребта.
  • Спеціальні сумки-рюкзаки з певним медичним обладнанням, починаючи від рукавичок і тонометра й закінчуючи роторозширювачем і тримачем язика.
  • Салон повністю обігрівається завдяки системі, що скидається на кровоносну в людському організмі.
  • Салон обладнаний спеціальним покриттям, що дає змогу проводити швидку й оперативну дезінфекцію.

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи Президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Уперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Серед них – машини трьох типів: автомобілі для екстреної допомоги дорослим пацієнтам, машини реанімації новонароджених і швидкі-позашляховики, призначені для роботи в гірській місцевості і важкодоступних населених пунктах. До кінця року всі 200 нових, обладнаних за останніми стандартами, автомобілів швидкої медичної допомоги будуть передані лікарням країни, що дасть змогу лікарям за рік здійснити більш ніж мільйон виїздів до пацієнтів і врятувати понад мільйон життів.