Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Остання в серпні автоколона вже в Донецьку. Штаб Ахметова виконав місячний план постачання

28.08.2015

Увечері, 28 серпня, до Донецька прибула остання в серпні автоколона Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Вона доставила в логістичний центр Штабу на «Донбас Арені» продукти, призначені для мирних жителів не підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

15 фур завезли 300 тонн продуктів. Уже завтра волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», і сформують 50 тисяч дорослих наборів виживання. Допомогу отримають найуразливіші категорії місцевих жителів — люди похилого віку, інваліди, багатодітні сім’ї тощо

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

У серпні Гуманітарний штаб відправив на Донбас 13 автоколон — 2 у Маріуполь і 11 у Донецьк. Як і було заплановано, за результатами постачання буде сформовано 420 000 дорослих і 39 000 дитячих наборів виживання.

Завдяки своєчасному постачанню продуктів, на непідконтрольній території працюють усі 32 стаціонарні пункти видавання допомоги в 17 містах. Також допомогу у віддалені села й селища Донецької області доставляють мобільні бригади Штабу Ахметова.