Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Обладнання серйозно виручає»: швидкі від Ріната Ахметова рятують життя в «сірій зоні»

19.11.2019

 

– Нещодавно ми витягли людину з того світу. У чоловіка стався інфаркт, настала клінічна смерть. На щастя, в автомобілі від Ріната Ахметова встановлено суперсучасне обладнання, що допомогло реанімувати пацієнта! Врятував дефібрилятор. Чоловік прийшов до тями, і його благополучно привезли до лікарні.

Так прокоментував значення проекту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова лікар Волноваської станції швидкої допомоги Іван Лухтура.

Микола Куниця – головний лікар станції швидкої допомоги у Волновасі, розповів, що рятувати людські життя медикам випадає щодня:

«У нас 100 тисяч людей в обслуговуванні. Це прифронтова зона переважно, зокрема найнебезпечніші райони: Гранітне, Новотроїцьке. Тут завжди чути вибухи. Але наші екіпажі їдуть на всі виклики. І рятують людей. Звичайно, на старих машинах не завжди можна реанімувати людину. Нема відповідного обладнання. Але машини від Фонду Ріната Ахметова оснащені найкращим обладнанням, що є на сьогодні».

Фонд Ріната Ахметова передав станції швидкої допомоги у Волновасі автомобіль типу В. Це кабінет «реанімації на колесах», що дає змогу рятувати людські життя в ситуаціях, коли відлік іде на хвилини. Крім того, тут встановлені кисневі апарати, прилади для вимірювання глюкози в крові, сучасні ноші, електрокардіограф, оксиметр.

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи Президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням Ріната Ахметова, причому повністю фінансується з його коштів. Уперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Фонд Ріната Ахметова передав медикам уже 139 машин за проектом «200 швидких для України». До кінця року в усіх регіонах країни отримають ще 61 автомобіль. Це будуть швидкі-позашляховики на базі Toyota Land Cruiser.

200 автомобілів, закуплених за рішенням Ріната Ахметова, за рік дадуть лікарям змогу прийняти понад мільйона викликів і врятувати більш ніж мільйон людських життів.