Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ніколи не здавайтеся!»: дітям Донбасу розповіли, як добитися успіху

25.06.2019

У дитячому оздоровчому центрі «Перлина Донеччини», у Святогірську відбулася мотиваційна зустріч «Твоя суперсила», яку для дітей провів популярний телеведучий каналу «Україна» Ігор Пупков.

Діти-учасники проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова, що прийшли на зустріч, уважно слухали розповідь амбасадора Фонду про те, як йому вдалося побудувати успішну кар’єру.

– Я народився і виріс у маленькому містечку, в Одеській області. У 10 років буквально «захворів» телебаченням. Вирізузав із газет новини, клеїв собі в зошит, а коли ніхто з дорослих не бачив, сідав спиною впритул до телевізора й читав новини, уявляючи себе ведучим. Пізніше багато хто, звичайно, дізнався про мою мрію. Але жоден не вірив, що я чогось досягну в цій сфері. А я вірив. І вже в 15 років пройшов кастинг на вакансію телеведучого на місцевому каналі. Правило одне – не опускайте руки! Ніколи не здавайтеся», – сказав Ігор Пупков у своєму виступі.

Потім телеведучий запитав у дітей, хто з них мріє про роботу на ТБ, і запропонував кожному, хто підняв руку, вийти до нього і виступити перед присутніми, зачитавши текст однієї з підготовлених новин. Новини були позитивні та веселі, тому діти вдосталь насміялися. Завершилася зустріч фотосесією, під час якої дітлахи завалили Ігоря Пупкова запитаннями про світ телебачення.

– Я теж хочу стати телеведучою. Це дуже класна та цікава професія. Дядько Ігор розповів, що якщо вірити в себе, то все вдасться. Тому я буду старатися, щоб моя мрія здійснилася, – розповіла Аліна Порошиста з Бахмута, учасниця другої зміни проекту «Мирне літо – дітям Донбасу».

– Зазвичай зустрічі в рамках проекту «Твоя суперсила» Фонд Ріната Ахметова проводить в інтернатних установах, сьогодні ж слухачами мотиваційної лекції стали діти, які постраждали від збройного конфлікту на Донбасі. Ці дітлахи багато пережили, але мріяти не розучилися, що довела сьогоднішня зустріч, – сказав керівник проектів Фонду Ріната Ахметова Андрій Хворостянко.

Цього року учасниками трьох змін проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» стануть 500 хлопчиків і дівчаток. А з 2015 року Фонд подарував мирне літо 4000 дітей із непідконтрольної Україні території, «сірої зони», а також дітям-переселенцям. Для більшості з них це єдина можливість оздоровитися та пройти психологічну реабілітацію.