Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найбільша у квітні колона Рейсу Ріната Ахметова прибула до Донецька

10.04.2015

До Донецька на стадіон «Донбас Арена» прибула найбільша у квітні автоколона Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова, яка виїхала сьогодні з Дніпропетровська.

42 великовантажні автомобілі доставили на Донбас 840 тонн продуктів: крупи, м’ясні та рибні консерви, вівсяні пластівці, борошно, цукор, соняшникову олію, згущене молоко, пряники й дитячі пюре. Із цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» найближчим часом сформують набори виживання для людей похилого віку, інвалідів, багатодітних матерів та інших пільгових категорій громадян, а також 8 тисяч дитячих наборів, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери «Благодійна допомога. Не для продажу».

«Сьогодні з Дніпропетровська виїхали 42 машини з продуктами. Це найбільша у квітні колона, з якої сформують 80 тисяч продуктових наборів для дорослих одержувачів і 8 тисяч для дітей до 2-х років. У квітні у Штабу досить напружений графік доставляння, щотижня вирушають 2 колони з продуктами. Для того щоб допомога прибула до людей вчасно, щоденно працює велика команда Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. У нас стоїть завдання доставити у квітні гуманітарний вантаж, який дозволить сформувати допомогу для 500 тисяч осіб як дорослі продуктові набори і для 30 тисяч дітей до 2-х років», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напрямку «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Гуманітарна допомога Штабу Ріната Ахметова призначена для мирних жителів, які перебувають у зоні АТО, а також мирних переселенців на території Донецької та Луганської областей, підконтрольних українській владі.

Гуманітарна ситуація в Донецьку та містах області стабільно погана. Після блокування доставляння комерційних вантажів із продовольством у лютому ціни на продукти піднялися на 30% вище за середньоукраїнські. Це відбулося на тлі девальвації гривні та загального подорожчання. На тлі недоступності соціальних виплат і неможливості оформити перепустку в Україні ситуація для пенсіонерів і соціально незахищених громадян катастрофічна.

Єдиним порятунком у цій ситуації є гуманітарна допомога. Згідно з даними Гуманітарної мапи, яку склав Штаб Ахметова спільно з КМІС — 45% людей у містах, непідконтрольних Україні, потребують продуктів харчування, кожен другий медикаментів і кожен третій — засобів гігієни.

Нагадаємо, що весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. Перед виїздом машини й вантаж пройшли моніторинг представниками добровольчих батальйонів і опломбування у присутності ЗМІ. З усіма необхідними пропускними документами автоколона пройшла українську митницю і всі блокпости. Із документами на автоколону можна ознайомитися за посиланням: http://www.fdu.org.ua/files/docs/22_ru_ttn_10.04.15.pdf