Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Навчити дітей співпереживання

03.06.2019

Фонд Ріната Ахметова провів гру «Емпатія» для київських школярів. Захід відбувся в Центральній дитячій бібліотеці ім. Шевченка. Учасниками стали герої унікальної фотокниги «Донбас і Мирні» – діти сім’ї Яковлевих-Чигринів, а також їхні однокласники.

«Емпатія» складалася з декількох етапів. Для початку ведуча зустрічі Марина Сорокіна, психолог Фонду, запропонувала школярам вибрати ті емоції, які вони вважають добрими та важливими. Вибрані слова діти написали на виданих їм спеціальних зірочках. Потім хлопчики й дівчатка розділилися на команди. Учасники кожної без слів демонстрували різні почуття, а інші в цей час намагалися вгадати, про що йдеться.

«Дякую за запрошення. Було захоплююче і цікаво. Гра незвичайна, але нам дуже сподобалося», – поділилася своїми враженнями Вікторія, учениця 5 класу.

Як зазначила Марина Сорокіна, дуже важливо з раннього віку навчити дитину бути уважною до почуттів та емоцій інших людей.

«Сьогодні діти дізналися про таку навичку, як емпатія. Емпатія не дається дитині від народження, а є набутою, вивченою. У наш час через різні особливості, аж до ситуації в країні, у багатьох діток проявляється агресія. Тому дуже важливо привчати їх співпереживати одне одному. Вся гра була спрямована на те, щоб цю навичку розвинути», – пояснила психолог Фонду.