Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу обрала основного реципієнта на ІІ фазу реалізації гранту Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз»

12.11.2012

В Україні визначено основного реципієнта, який забезпечуватиме реалізацію Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» в рамках II фази гранту 9-го раунду Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз». 2 листопада 2012 року на черговому засіданні Національної ради під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової Основним реципієнтом обрано Державну установу «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України».
 
Субреципієнтами гранту під час впровадження програм та заходів Глобального фонду стануть Державна пенітенціарна служба України, Організація оптимальних технологій у сфері охорони здоров'я (PATH) та Товариство Червоного Хреста України.
 
За словами заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Толстанова, «Україна сьогодні зробила важливі кроки у напрямку посилення лідерського потенціалу держави у сфері протидії туберкульозу і обрання державної установи основним реципієнтом є незаперечним доказом цього. У питанні подолання викликів епідемії туберкульозу країна намітила низку пріоритетів. Серед них: узгодження національної стратегії у сфері ТБ з Цілями розвитку тисячоліття ООН, реформування й оптимізація структури та діяльності закладів охорони здоров'я, створення єдиного національного координуючого механізму, а також постійне посилення партнерства з неурядовими організаціями у відповіді на епідемію туберкульозу».
 
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» переходить від статусу реципієнта у статус донора і  виступить партнером Глобального фонду в боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні, буде надавати технічну підтримку та сприяти розвитку спроможності нового реципієнта – Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами. Після завершення виконання І фази гранту 9-го раунду Глобального фонду, Фонд «Розвиток України» також презентує власну Програму, яка буде комплементарною до існуючої програми Глобального фонду. Саме поєднання зусиль з боку держави, неурядових і громадських організацій дозволить скоординувати зусилля, що принесе максимум користі країні і підвищить ефективність боротьби з туберкульозом та забезпечить ефективне використання наявних в країні ресурсів.
 
Презентації, що були виголошені на засіданні Національної ради, можна скачати нижче.

Олександр Толстанов

Наталія Нізова

Наталія Нізова (звіт)

Марія Маковецька (звіт)

Марія Маковецька

Андрій Клепіков (звіт)

Володимир Курпіта (звіт)