Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Народжені серцем: вийшов новий відеоролик про усиновлення

29.12.2017

Майже 8900 дітей знайшли свої сім'ї завдяки порталу «Сирітству – ні!». Це означає, що у цих хлопчиків і дівчаток збулася заповітна мрія – знайти своїх люблячих батьків.

До 8-річчя Всеукраїнського порталу національного усиновлення «Сирітству – ні!» вийшла серія соціальних відеороликів, де батьки розповідають про свої перші зустрічі з прийомними дітьми, про проблеми, з якими довелося зіткнутися, і про щастя, яке їм подарували сини й доньки.

Новий, четвертий за рахунком відеоролик – історії трьох сімей. По-різному склалися долі цих людей і різні причини надихнули їх стати прийомними батьками. Наприклад, Сергій і Марина Сноз вирішили усиновити дівчинку, тому що старший син виріс і виїхав з рідної домівки, а молодша дочка дуже-дуже хотіла сестричку, яка відразу ж стала рідною. Всі три сім'ї – Андрія та Наталії Басараб, Вадима та Наталі Івко, Сергія і Марини Сноз – об'єднує те, що ці люди дарують своє тепло, любов і турботу прийомним дітям. Всі вони вирішили поділитися досвідом з тими, хто сьогодні замислюється про усиновлення або про створення прийомної сім'ї. І хочуть допомогти потенційним батькам подолати страх, сумніви та стереотипи.

«У багатьох країнах Середньої Азії немає такого поняття, як дитячий будинок або будинок пристарілих, – розповідає усиновителька Марина Сноз, – тому що честь для сім'ї – дати притулок сироті та провести в останню дорогу будь-якого старенького, сусідського, бездомного... Якби у нас було щастям прихистити, нагодувати, дати пожити, напевно, і інтернатів у нас не було б».

В Україні сьогодні понад 100 000 дітей виховуються в інтернатних установах. Знайти для кожної дитини люблячу сім'ю – така мета порталу «Сирітству – ні!». Зараз на порталі розміщені анкети понад 7400 дітлахів.

Коли одна з анкет зникає із сайту, у Наталії та Вадима Івко справжнє свято. Це означає, що ще одна людина стала комусь потрібною. Зараз у сім'ї Івко чотири дочки. Трьох своїх дітей батьки знайшли на порталі «Сирітству – ні!».