Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Напуття для майбутніх наставників

03.07.2017

Прозвучали останні дзвінки в інтернатних закладах Маріуполя та Святогірська, у яких реалізувався проект «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова, випускники отримали настанови від учителів та вихователів. А наставниця Анастасія Бичкова звернулася з напутніми словами до майбутніх наставників.

Я вірю в силу добра, я вірю, що люди не зустрічаються випадково. І якщо життя дає шанс допомогти хоча б одній людині в цьому світі, то можна сміливо сказати, що ти – сильний духом. Саме з таким переконанням я прийшла в проект «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова. Про нього я дізналася зовсім випадково через соціальну мережу. Але, прийшовши в проект, навіть не здогадувалася з якими складнощами, проблемами мені доведеться зіткнутися. Найважливіше – я розуміла й відчувала, що я не одна, що є люди-однодумці, є команда психологів, кураторів від Фонду Ріната Ахметова, готова завжди допомогти, підтримати. А головне – у мене була внутрішня віра й бажання змінити життя та допомогти хоча б одній дитині.

Не завжди все в житті дається легко, але, якщо ти почав, то переборюй проблеми, борися зі складнощами й вір, головне вір! І рано чи пізно ти побачиш результат. Твоє терпіння, твоя віра отримають перемогу!

Я впевнена, що всі люди, які коли-небудь зважаться бути наставниками, вже є особливі й сильні духом. Ви готові брати відповідальність і боротися зі стереотипами, які нав’язує суспільство про дітей-сиріт, дітей, які росли без материнської любові й підтримки! Саме Ви зможете дати тепло й підтримку, що допоможе кожній дитині розкритися, отримати впевненість у завтрашньому дні. Я вірю, що саме завдяки таким відкритим людям цей світ зміниться, стане добрішим, світлішим і чистішим від зла. І не бійтеся перешкод, перепон, проблем, які можуть у вас виникнути в спілкуванні з дітьми, з системою, у якій живе дитина!

Великого Вам натхнення, внутрішньої сили й тепла! Я вірю в кожного з вас!