Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набрані всі суб-реципієнти по компоненту Адвокація, комунікація та соціальна мобілізація в рамках втілення Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні»

27.12.2011

Шановні колеги та партнери!

Від імені Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» хочемо повідомити, що по компоненту Адвокація, комунікація та соціальна мобілізація в рамках втілення Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією вже набрані всі Суб-реципієнти, які втілюють Програму згідно відведених напрямків.
 
Напрямок «Адвокація» - ГО «Інтелектуальна перспектива» - керівник Проекту – Роман Вибрановський.
 
ГО «Інтелектуальна перспектива» розпочала свою діяльність з 1-го вересня 2011 року. За цей період було проведено попередню оцінку ситуації шляхом пре-моніторингових візитів в наступних областях, включаючи контент-аналіз публікацій ЗМІ за 2011: Миколаївська, Одеська, Харківська, Львівська, Дніпропетровська, Київська та Донецька. Проведено круглі столи для зацікавлених осіб з питань туберкульозу в Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській,Донецькій області та м. Києві, на базі яких були створені майданчики співпраці між лікарями, урядовцями, журналістами та представниками НУО.  За результатами круглих столів були розроблені напрямки щодо планів адвокаційних втручань для кожного регіону. У перелічених  регіонах було оголошено конкурс адвокаційних проектів для НУО.
 
Напрямок «Комунікація» - МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) - керівник Проекту – Олена Святюк.
 
МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» розпочала свою діяльність з 13 жовтня 2011 року. За цей час було проведеноконкурс з відбору 14 регіональних координаторів, які протягом листопада-грудня розпочали роботу в регіонах. Для них, у м. Києві, було проведено тренінг з комунікації Закінчується робота з розробки комунікаційної стратегії, в рамках якої буде відбуватися всі інформаційні активності по Програмі «Зупинимо туберкульоз в Україні» та діяльність інших партнерів. Проведено дводенний тренінг для журналістів з соціальних питань, в тому числі щодо висвітлення питань по захворюванню на туберкульоз. Проведено вебінар для студентів-журналістів з Києва та Харкова для участі у заході, що відбувся 6 грудня 2011 року за адресами: м. Київ, конференц-зал тренінгового центру «Кімо», вул. Фрунзе, 1-3 (м. Контрактова площа) та м. Харків, бізнес-центр «Протон», вул. Б. Хмельницького, 24.
 
Напрямок «Соціальна мобілізація» - ВБО «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» - керівник Проекту – Ольга Цвілій.
 
Суб-реципієнт почав працювати з 3 жовтня 2011 року та вже провів конкурси за відповідними напрямками роботи й відібрав суб-суб-реципієнтів.
 
1.      1. Напрямок: Робота з людьми, що звільняються з місць позбавлення волі та мають продовжити лікування у цивільному секторі:
Переможці: ВБО «Ініціатива заради життя» (Миколаївська обл.), ЛБФ «Анти-СНІД» (Луганська обл.), ХОБФ «Парус» (Харківська обл.), ХОБФ «Мангуст» (Херсонська обл.), БФ «Світло надії» (Полтавська обл.), ГО «Дорога життя» (Дніпропетровська обл.), ЗОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» (Запорізька обл.), ТМГО «Центр духовної та психологічної підтримки «Джерела» (Тернопільска обл.).
 
2.      2. Напрямок: Робота з групам ризику щодо туберкульозу.
Переможці: Республіканська суспільна організація "Молодіжна суспільна організація "Твоя перемога" (АР Крим), ДОГО «Перехрестя» (Дніпропетровська обл.), ДОБО «Світанок» (Донецька обл.), БФ «Салюс» (Львівська обл.), БФ «Сподівання» (Запорізька обл.), ГО «Фонд перемоги «Життя» (Київська обл.), МБФ «Вертикаль» (м. Київ), КОБО «Відкрите серце» (Кіровоградська обл.), ЛБФ «Крок у майбутнє» (Луганська обл.), ВБО "Рух в підтримку колишніх ув`язненних України "Подолання" (Миколаївська обл.), ХОБФ «Мангуст» (Херсонська обл.), ХОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» (Харківська обл.), БО «Об’єднані неурядові організації Одеської області "Разом за життя" (Одеська обл.)
 
3.      3. Напрямок: Робота з ромським населенням щодо туберкульозу. 
За Переможець: ромський фонд «Чiрiклi». Передбачена активнicть близько 60 ромських медiаторiв у 13 регіонах. Основні зусилля будуть спрямовані на мотивацію ромiв до діагностики ТБ.
 
Починаючи з 1 грудня 2011 року працює «Всеукраїнська гаряча лінія з питань туберкульозу - 0 800 50 30 80», яку веде Субреципієнт Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» ВБО «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу». В роботі суб-реципієнта передбачено консультування з питань туберкульозу по телефону 800 503 080, он-лайн консультування через сайт http://www.helpme.com.ua/ru/tb/start/index.html, Skype  tuberkuloz_ukr та ICQ 382285483, що відкриває більше можливостей для отримання інформації для широкого кола Інтернет-користувачів . 
 
З 27 грудня 2011 року запрацював оновлений сайт www.stoptb.in.ua, який буде містити максимум корисної інформації щодо питань пов’язаних з туберкульозом.