Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набори виживання додому — понад 11 тисяч жителів Донецької області вже отримали допомогу від Штабу Ріната Ахметова

07.05.2015

У квітні 1 109 пенсіонерів та інвалідів у Донецьку та прилеглих містах адресно отримали продуктову допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Всього за 7 місяців роботи 11 014 наборів виживання додому привезли мобільні групи волонтерів Штабу Ахметова для інвалідів та літніх людей. Це найбільш незахищені категорії мирних громадян, які залишилися без соцвиплат, підтримки рідних, і за станом здоров’я не можуть виходити на вулицю, а тим більше — дістатися до пунктів видавання у своєму місті.

«Цього місяця продукти доставляли до Донецька, Сніжного, Шахтарська, Тореза, Макіївки, Ханжонкового. Більшість одержувачів — дуже літні люди. Мало хто самостійно може навіть за собою доглядати. Звернення на гарячу лінію Гуманітарного штабу надсилали їхні родичі, які проживають в інших містах, або соціальні працівники, які раніше самі допомагали цим пенсіонерам, і тепер турбуються про них, просять доставити допомогу. Наші волонтери вказують на дуже складну гуманітарну ситуацію в цих містах. Самотні пенсіонери, інваліди перебували на межі голодування, і наші набори в буквальному сенсі слова врятували їм життя. Також весь квітень волонтери мобільних груп Донецька збирали інформацію про ветеранів Великої вітчизняної війни для видавання подарунків від Ріната Ахметова до Дня Перемоги», — розповіла Анжела Сурмава, координатор мобільних груп волонтерів Штабу Ріната Ахметова.

Для багатьох, хто телефонує на гарячу лінію Гуманітарного Штабу з проханням адресно доставити пакунок, ці продукти — єдине джерело прожитку в умовах невиплати соціальної допомоги та пенсій понад півроку. Історія кожної такої сім’ї — індивідуальна і складна. Для багатьох пенсіонерів волонтери — і рятівники, і слухачі.

«Від усіх пенсіонерів Рінату Ахметову і його волонтерам — низький уклін. Тільки завдяки йому й виживаємо. Нам із дідом вже за 80. Ніхто більше не допомагає. Вже кілька років самі виховуємо онука 14 років. Батько помер, мати кинула дитину, коли їй було всього 6 днів. Онук грає на акордеоні, є лауреатом міжнародних та всеукраїнських конкурсів, має понад 30 дипломів різних конкурсів. Незважаючи на свій юний вік і навчання в музичній школі, його гра — на рівні консерваторії. А нещодавно акордеон зламався. Для нас це біда, не можемо допомогти онукові. Хоча, звичайно, розуміємо, як багато допомоги надають людям, щоб вони просто вижили», — поділилася з нами своєю історією виживання мешканка Донецька Ніна Василівна.

Щодня мобільні групи волонтерів виїжджають за кількома десятками адрес навіть у найвіддаленіші райони Донецька та прилеглих міст, щоб доставити набори виживання найбільш незахищеним категоріям населення.

Докладну інформацію про те, хто і як може отримати продукти додому від Штабу Ріната Ахметова, можна подивитися тут.

Свою заявку на адресне доставляння наборів виживання можна залишити за телефоном гарячої лінії Штабу 0800 509 001 або в розділі «Онлайн-допомога» на сайті.