Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На лінії вогню: гуманітарна допомога для жителів Мар’їнки

10.03.2017

9 та 10 березня в Мар’їнці вчергове видавали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова. За два дні видавання продуктові набори отримали 1 555 осіб.

У той час як видавання гуманітарної допомоги заблоковано на непідконтрольній території Донецької області, Штаб Ріната Ахметова продовжує видавати набори виживання на підконтрольній території і в «сірій зоні».

«Мар’їнка розташована безпосередньо біля лінії вогню. Люди живуть під постійними обстрілами вже третій рік. Намагаючись втекти від війни, багато хто покинув свої будинки. Але чимало місцевих жителів вже встигли повернутися. Жити далеко від дому їм матеріально й емоційно важко», – розповідає Наталя Баришпольська, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

За весь час роботи Гуманітарного штабу в Мар’їнці було видано 34 948 продуктових наборів. Допомогу отримали найбільш соціально незахищені категорії населення – люди похилого віку, інваліди, багатодітні сім’ї, батьки-одинаки.

Серед тих, хто отримує допомогу Штабу Ріната Ахметова, – пенсіонерка Антоніна Бондар. Восени 2016 року, не витримавши постійних обстрілів, жінка виїхала з Мар’їнки й оселилася в Новомихайлівці, у Будинку ветеранів. Але коли в сім’ї закінчилися гроші на утримання Антоніни Андріївни в пансіонаті, жінці довелося повернутися додому. І в Новомихайлівці, і в рідній Мар’їнці вона регулярно отримувала допомогу Гуманітарного штабу.

Всього за 2,5 року Штаб Ріната Ахметова видав 11,6 мільйона продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. Допомога Гуманітарного штабу врятувала життя понад 1 млн осіб.