Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На гарячу лінію Гуманітарного штабу звернулися понад 4 тисячі мам із Донбасу

26.01.2016

За останні три місяці на гарячу лінію Штабу Ахметова звернулися понад 4000 молодих мам із Донбасу. Вони зверталися по консультацію з питань грудного годування, а також залишали свої відгуки про ініціативу Штабу з підтримки грудного вигодовування.

«У листопаді минулого року Гуманітарний штаб модернізував програму «Допоможемо дітям» відповідно до ініціатив дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітньої організації охорони здоров’я, обновивши склади дитячих продуктових наборів з акцентом на підтримку матерів, що годують грудьми. І сьогодні можна підбивати перші підсумки цієї ініціативи. Ми отримали понад 4000 дзвінків і відгуків на гарячу лінію й онлайн-помічник Штабу від жінок, більшість із яких високо оцінюють такий перехід», — розповіла координатор Штабу Римма Філь.

Серед мам, що годують груддю, найпопулярнішими такі запитання: як правильно харчуватися матері, щоб забезпечити дитину достатньою кількістю молока; як довго можна й чи потрібно годувати малюка груддю; як правильно й неправильно прикладати дитину; які є протипоказання для грудного вигодовування. Відповіді на ці інші запитання ми публікуємо на сайті Гуманітарного штабу, а також на тематичній сторінці у Фейсбуці.

Допомога дітям і турбота про їхнє здоров’я — один із головних фокусів роботи Гуманітарного штабу. У 2016 році Штаб планує продовжувати пропагувати грудне вигодовування, яке є найбільш корисним для малюків, з урахуванням рекомендацій українських та міжнародних експертів. «Ми дивимося в майбутнє з оптимізмом і сподіваємося, що малюки Донбасу переживуть цей важкий час і виростуть достойними, здоровими громадянами своєї країни», — говорить Римма Філь.

Всього за час роботи Штаб Ріната Ахметова видав 460 тисяч дитячих продуктових наборів сім’ям із дітьми до 35 місяців, як на непідконтрольних, так і підконтрольних територіях Донбасу.