Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми зайняті виживанням щодня», — бабуся школяра з Макіївки, який страждає на астму

05.03.2015

7-річний Сашко страждає на важку форму бронхіальної астми понад 2 роки. Хлопчикові потрібно постійно приймати спеціальні препарати, які полегшують його стан. Із початком бойових дій на Донбасі батьки Саші втратили роботу й не можуть придбати необхідні дорогі ліки для сина. Бабуся хлопчика звернулася по допомогу до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, який закупив і доставив сім’ї 2-місячний запас препаратів.

«Ми зайняті виживанням щодня. Без перебільшення. У місті немає роботи. Діти втратили свою, коли почалися військові дії. Коштів бракує навіть на найнеобхідніше, — розповідає бабуся Сашка, Тамара Миколаївна. — Ось уже кілька днів ми зайняті пошуком звичайнісіньких жарознижувальних і протизапальних таблеток для Сашка і його молодшої сестрички. Їх немає в жодній аптеці міста! Діти сильно застудилися, тримається температура під сорок градусів. Коли дефіцит таких простих препаратів, то що говорити про спеціальні для тих, хто має хронічні хвороби?».

Саме часті застуди для Саші стали ознакою важчого захворювання. 2 роки тому мама хлопчика почала помічати постійний кашель. Після обстежень лікарі діагностували в Саші хронічну форму бронхіальної астми з періодичним загостренням. Відтоді хлопчикові необхідно щодня приймати спеціальні препарати, які потрібні для відновлення бронхіальної прохідності і зняття бронхоспазму.

«Мій дзвінок на гарячу лінію Гуманітарного штабу був останньою надією, — ділиться Тамара Миколаївна. — Запаси Сашиних ліків закінчувалися, і зволікання могло погубити дитину. Ми дуже вдячні за надану допомогу. Все було зроблено й оформлено дуже швидко. Два місяці ми можемо не боятися за здоров’я нашої дитини. Словами складно передати те, що ми відчували, коли отримали ліки. Це можуть зрозуміти тільки батьки важкохворих дітей».