Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми довго чекали на нові машини»: Тернопільська область отримала чотири машини від Ріната Ахметова

06.11.2019

 

– Нові машини – це завжди чудово. Це гарантовані тисячі кілометрів без поломок. Це комфорт. Але конкретно, ці машини від Фонду Ріната Ахметова добрі не тільки своєю новизною. Вони оснащені найкращим обладнанням, від якого наші лікарі в захваті. А водії зазначають легкість ходу.

Так прокоментував отримання нових автомобілів швидкої невідкладної допомоги заступник директора з технічних питань Тернопільського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Нінель Андріянов.

Ключі від автомобіля типу В (їх називають «реанімаціями на колесах») були вручені Нінелю Володимировичу в рамках проєкту «200 швидких для України», який реалізується за ініціативи Президента України та за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується з його коштів.

– П’ять років до нашої області зовсім не надходило нових машин, жодної за весь цей час. Працювали на старих автомобілях, постійно їх ремонтували. А тепер одержали відразу чотири за один рік. Три машини вже працюють на виклики й обслуговують пацієнтів Тернополя, Кременця та Бережан. Четверта машина поїде на станцію до Чорткова. Дякуємо Рінату Ахметову за такий чудовий проєкт!

Фонд Ріната Ахметова передав медикам країни вже 139 машин за проєктом «200 швидких для України». До кінця року в усіх регіонах країни отримають ще 61 автомобіль. Це будуть швидкі-позашляховики на базі Toyota Land Cruiser.