Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

МУЗЕЙНИЙ БЕСТСЕЛЕР

11.06.2015

Ідея єдиного вхідного квитка до більшості музеїв країни набуває усе більшого поширення в Європі. Так, нещодавно Фінляндія випустила «Єдину музейну карту», яка дозволяє протягом року відвідувати близько 200 музеїв на території держави без додаткової плати. У Гельсінкі карта надає можливість проходу до Музею мистецтва Атенеум, Національного музею, Кіасму, Фінського музею фотографії та інших популярних місць. Вона також діє у найпівденнішому музеї країни – Музеї Ханко, найпівнічнішому – Саамському музеї Сііда в Інарі та багатьох інших відомих галереях по всій Фінляндії.

У Фінляндії «Єдина музейна карта» вже стала бестселером. За словами директора з розвитку Союзу музеїв Фінляндії Сеппо Хонканена, цієї карти жителям не вистачало, і до кінця літа кількість проданих карт повинна перевищити 50 тисяч.

Подібний досвід уже успішно випробуваний у Нідерландах, Швейцарії, а також кількох великих європейських мегаполісах (наприклад, у Парижі), де продають єдиний річний квиток до міських музеїв. У Нідерландах продають близько 1 млн таких карток щороку, тобто приблизно третина усіх відвідувачів, включаючи туристів, проходить до музеїв саме за єдиною картою.

Джерело: http://euro-pulse.ru/