Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова проводить Всеукраїнський конкурс творчих есе «Війна в долі моєї родини»

20.09.2022

У рамках щорічного національного проєкту «Тиждень Мирних» Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова проводить Всеукраїнський конкурс есе серед старшокласників на тему «Війна в долі моєї родини».

Мета конкурсу — підкреслити важливість та значення миру як головної цінності суспільства. Захід проводиться до дня святкування Міжнародного дня миру, що відзначається щорічно 21 вересня.

Напередодні конкурсу до учнів однієї з київських шкіл із майстер-класом зі сторітелінгу завітав амбасадор Музею «Голоси Мирних», відомий телеведучий Олексій Суханов.

«Вкрай нашкодити нам може тільки одне — наша коротка пам’ять. Вона може призвести до чергової трагедії. Саме тому Музей «Голоси мирних» має вкрай важливі історію та місію. Те, що робить Фонд Ріната Ахметова й сам Рінат Леонідович — надзвичайно важливо», — підкреслює телезірка.

Конкурс творчих есе пройде серед учнів 9–11 класів шкіл м. Києва, Київської, Вінницької, Чернігівської та Дніпропетровської областей. Активності в рамках проєкту будуть реалізовані за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Міністерства освіти й науки України.

Переможців конкурсу оголосять наприкінці листопада на сайті Музею «Голоси Мирних». Автори кращих робіт отримають від Фонду Ріната Ахметова ноутбуки, мобільні телефони та смарт-годинники.

Більше інформації щодо умов конкурсу за посиланням https://fond.civilvoicesmuseum.org/project/golosi-mirnih-diti

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова з 2014 року збирає, зберігає та ділиться історіями про життя під час війни. Архів Музею вже налічує понад 35 тисяч історій з перших вуст. Це найбільший у світі архів історій мирних мешканців України, які стали жертвами або свідками війни.