Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Можливість повноцінно жити. Гуманітарний штаб Ахметова адресно допоміг дівчаткам-переселенкам із вродженим пороком серця

27.03.2015

Батьки двох дівчаток-переселенок із Донецької області зі вродженими вадами серця звернулися по допомогу до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Дівчаткам терміново були необхідні серцеві оклюдери — спеціальні пристрої, які дозволяють без розрізу тканин провести усунення дефекту відкритого артеріального протоку — і медпрепарати для проведення операції.

Гуманітарний штаб оперативно відреагував на звернення й передав усі необхідні пристрої і препарати, дівчаткам провели життєво необхідні операції. Зараз Софія Бойко та Софія Липовець проходять лікування в Центрі кардіології та кардіохірургії в Києві. Такі операції — щадні для організму, і вже наступного дня дівчатка могли самостійно пересуватися.

У двох Софійок схожі історії. Обидві вони родом із Костянтинівського району Донецької області. А в київському кардіоцентрі тепер живуть в одній палаті. Їхнім сім’ям довелося покинути дім, щоб поставити дівчаток на ноги.

Софії Бойко — 13. Шість років тому в дівчинки діагностували подвійний порок серця. Соня — одна із 7 дітей у сім’ї, наймолодшому всього 8 місяців. Їхнє рідне село під Костянтинівкою не оминули бойові дії. Батькам доводиться дуже складно, й останньою надією на порятунок Софії для них стало звернення до Штабу Ріната Ахметова.

Приблизно одночасно з родиною Колесників до Штабу звернулася й мама 1,5-річної Сонечки Липовець. Проблеми із сердечком у малятка почалися з народження. Сім’я пройшла безліч обстежень і в рідній Костянтинівці, і пізніше — у Донецьку. Але продовжувати там лікування не змогла через бойові дії, що розгорнулися в місті.

«Одним із головних завдань, які поставив Рінат Ахметов перед Штабом — це допомога маленьким переселенцям із важкими захворюваннями. Адже найчастіше їхні сім’ї в дуже важкому матеріальному становищі. ПО допомогу сім’ї двох Софійок звернулися до нас після обстежень у Центрі кардіології та кардіохірургії в Києві. Штаб Ріната Ахметова оперативно прийняв рішення про придбання необхідних медикаментів і оклюдерів для операцій. Тепер життям дітей нічого не загрожує, і це — головне», — розповіла Юлія Герасименко, фахівець напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, за час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресна допомога на термінове лікування та придбання медикаментів для підтримувальної терапії хронічних захворювань була надана понад 200 дітям із Донецької та Луганської областей.

Свої заявки на допомогу в лікуванні можна залишати за телефоном «гарячої лінії» Гуманітарного штабу (0800 509 001) і на електронну адресу: [email protected]. Зверніть увагу: допомога надається лише за наявності медичної довідки. Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова за посиланням: http://www.fdu.org.ua/humcenter/info.