Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова продовжують безкоштовні консультації на тему «Як подолати стрес під час війни» у областях України

18.10.2022

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова надають безкоштовну психологічну допомогу мешканцям та переселенцям у різних регіонах України. Проєкт, який розпочався влітку та зібрав вже понад 2500 людей на групових психологічних консультаціях, триває й восени. 

Психологи Фонду вже працювали із людьми у Запорізькій, Дніпропетровській та Черкаській областях, наразі консультації на тему «Як подолати стрес під час війни» відбуваються у Житомирській області. 

Психологині Фонду Леся Залановська та Яніна Астаф’єва допомагають мешканцям України, які постраждали від війни, стабілізувати психологічний стан та знову повірити у своє майбутнє. За консультацією здебільшого звертаються переселенці, проте приходять і місцеві жителі.

«Наша задача — дати людині зрозуміти, що під час війни стресовий стан є нормальним, і показати, як з цим станом жити. Надати техніки та засоби, які можна самостійно використовувати для зниження рівня напруження і стресу, підвищення стресостійкості», — пояснює Леся Залановська, психологиня Фонду Ріната Ахметова.

Під час консультацій за допомогою фахівчинь відвідувачі мають змогу виплеснути біль та напруження, подолати перший шок та крок за кроком вчитися жити далі. 

«Ми надаємо психологічну допомогу на місцях. Якщо людина приїхала нещодавно, її треба заспокоїти, дати опору — це кризова робота. Вчимо людей вбудовувати стрес, що триває, у своє життя. Допомагаємо знову відшукати надію та йти далі», — додає психологиня Фонду Яніна Астаф’єва.

Нагадаємо, що психологи Фонду готові приїхати у вашу громаду та провести безкоштовну групову психологічну консультацію на тему «Як подолати стрес під час війни». 

Для того, щоби консультація відбулася:

✅ зателефонуйте на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова 0 (800) 509 001 та домовтеся про час та дату;
✅ запросіть 15 або більше слухачів;
✅ знайдіть приміщення для консультації.

Психологічну допомогу від Фонду отримали вже понад 91 000 жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».