Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова надали допомогу майже 1900 мешканцям України

27.08.2022

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова вже два місяці проводять безкоштовні групові психологічні консультації для переселенців у різних областях України на тему «Як подолати стрес під час війни». За цей час консультації відвідали вже майже 1900 людей у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Психологині Фонду Леся Залановська та Яніна Астаф’єва допомагають людям, які постраждали від війни, стабілізувати психологічний стан та знову побачити своє майбутнє.

За консультацією здебільшого звертаються вимушені переселенці, проте часто приходять і місцеві жителі у населених пунктах, до яких завітали Леся та Яніна.

«Під час консультацій ми зустрічаємо історії людей. Ці історії наповнені болем, стражданням, горем, жахом, відчаєм і тривогою за своє майбутнє. Ми помічаємо ознаки дуже великого стресу», — розповідає психологиня Фонду Леся Залановська.

Психологи допомагають відвідувачам виплеснути біль та напруження, що накопичилися всередині, подолати перший шок та крок за кроком вчитися жити далі. Велике значення має й можливість живого контакту та роботи у групах, адже люди можуть поспілкуватися та розділити свої переживання.

Зазначимо, що психологічну допомогу від Фонду отримали вже понад 91 000 жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».

Більше читайте тут akhmetovfoundation.org/s/114df6