Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мешканка міста-героя Охтирки подякувала за гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова

04.11.2022

Отримуючи гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова, мешканка Охтирки, що на Сумщині, подякувала за підтримку переселенців та малозахищених жителів міста. 

Перший день війни жінка згадує як суцільний жах. Того дня вона поїхала до роботи у сусіднє селище міського типу. У потязі люди обговорювали, що почалася війна, але жінка не могла в це повірити. 

«Коли я приїхала, побачила потяг, який їхав на Охтирку. Там були танки і військові. Ставши до роботи, почула вибухи. Сильні вибухи. Я розуміла, що це близько», — розповідає вона, витираючи сльози. 

За кілька годин вона повернулася додому. В місті вже були танки. Бомбили, було дуже страшно. Її маленькі онуки навчилися розрізняти, коли летить касетна бомба. Знали: якщо літак полетів, хвилин за 40 він повернеться знову та скине бомби... Жінка та онуки залишилися живими та неушкодженими, але пережили страшний досвід.

Нещодавно мобільні бригади Фонду Ріната Ахметова привезли до Охтирки ще один великий гуманітарний вантаж, який містив набори з продуктами першої необхідності для найуразливіших категорій населення та переселенців. 

«Дякую Рінату Ахметову. Я багато чула про те, скільки добрих справ робить цей чоловік. Побільше б нам таких добрих, порядних людей. Він робить великий внесок для нашої країни, для простих людей. Молодець, дякую», — каже жінка, отримуючи продуктовий набір.

Усього для мешканців України у 2022 році буде передано півмільйона наборів із продуктами харчування від Фонду.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 13,5 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/97d0f8