Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Рубіжного отримали ще три сучасних апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

15.07.2020

8 липня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передав Центральній міській лікарні Рубіжного (Луганська область) три апарати штучної вентиляції легенів. Це частина рекордної партії допомоги із 70 апаратів ШВЛ, доставленої Фондом в країну 1 липня. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Загалом Фонд Ріната Ахметова придбав для державних лікарень понад двісті висококласних апаратів штучної вентиляції легенів. Ми перейшли екватор в плані доставки цього обладнання в Україну – в країну вже привезено понад 100 апаратів ШВЛ. Майже 40 апаратів вже передані лікарям і найближчим часом ця цифра буде подвоєна. Сьогодні Фонд передає відразу три апарати лікарям Рубіжного. Таким чином, місцева Центральна міська лікарня отримала вже п’ять апаратів ШВЛ від Фонду – перші два були вручені медикам три тижні тому, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової Ради Фонду Ріната Ахметова.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай подякував Фонду Ріната Ахметова за системну допомогу та зазначив, що медичне обладнання, яке передає Фонд, закриває значну частку потреб регіону.

– Рубіжанська лікарня – профільна. Хворих в першу чергу везуть саме сюди. Хотілося б, аби ці апарати ніколи не знадобилися, та розумію, що це неможливо. З огляду на те, що хвороба смертельно небезпечна, переоцінити важливість апаратів ШВЛ складно. Особливо зараз, коли купити таке обладнання майже неможливо. Дякую Фонду Ріната Ахметова за своєчасну і таку потрібну допомогу, – сказав Сергій Гайдай.

Представник ДТЕК Віталій Шевченко у відповідь зазначив, що Луганщина  одна з тих областей, котрим Фонд Ріната Ахметова разом з бізнесами SCM допомагає на постійній основі. У тому числі в рамках кампанії боротьби з коронавірусом:

-У квітні Фонд Ріната Ахметова разом з ДТЕК передали регіону 30 тисяч експрес-тестів для діагностики COVID-19, в травні – 6 тисяч захисних костюмів, санiтайзери, аксіометри, пульсометри, засоби індивідуального захисту. У червні медики Луганської області отримали від Фонду Ріната Ахметова чотири сучасних апарати ШВЛ. Сьогодні ми передаємо лікарям ще шість апаратів, три з них будуть рятувати життя важких пацієнтів в Лисичанську і три – в Рубіжному».

Заступниця головного лікаря Рубіжанської Центральної міської лікарні Ніна Осиченко розповіла, що два апарати, переданих Фондом раніше, вже рятують життя.

– Зараз отримуємо ще три. Звичайно, це полегшить працю реаніматологів, поліпшить якість надання медичної допомоги нашим хворим і врятує багато життів. Від імені медичних працівників нашої лікарні хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за надану допомогу. Велика подяка! – сказала Ніна Андріївна.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти Україні рятувати життя людей. Він реалізується в рамках Програми Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато хто з цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.