Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Маріуполя отримали ще два апарата ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

24.07.2020

Фонд Ріната Ахметова і Метінвест передали два сучасних апарати штучної вентиляції легенів Маріупольській міській лікарні № 4 ім. І.К. Мацука.

– Це медична техніка високого класу, з найсучасніших в світі моделей. Такі апарати ШВЛ прості у використанні та значною мірою виключають людський фактор. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта і вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню. До багатьох лікарень по всій Україні ШВЛ такого класу потрапляють вперше, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив представник Метінвесту Костянтин Войцеховський, Фонд Ріната Ахметова надає масштабну допомогу країні з перших днів епідемії коронавірусу. У тому числі сучасною медтехнікою.

– В рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонд придбав і передає українським медикам 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Це висококласне обладнання, яке дуже складно купити, бо через пандемію воно затребувано в кожній країні світу, – додав Костянтин Войцеховський.

У свою чергу заступниця міського голови Маріуполя Ксенія Сухова відзначила роль Ріната Ахметова в боротьбі країни з коронавірусом.

– Хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова від імені міської ради, лікарень, медичного персоналу та всіх маріупольців за цю системну, постійну і найголовніше – своєчасну допомогу. Ці сучасні апарати ШВЛ принесуть величезну користь, це дуже важливе обладнання для будь-якого лікувального закладу. Величезне спасибі, – сказала Ксенія Сухова.

За словами радника керівника Донецької облдержадміністрації Миколи Трофименка, завдяки такій допомозі ситуація з епідемією в області знаходиться під контролем медиків:

– Дякую Фонду Ріната Ахметова та його засновнику за надзвичайно важливу допомогу в зміцненні матеріально-технічного потенціалу наших установ охорони здоров'я.

Його слова підтримав директор лікарні Володимир Жигіль: – Весь наш колектив вдячний Рінату Ахметову і Фонду за те, що завжди приходять на допомогу в скрутну хвилину. Величезне спасибі. Особливо вражені новим обладнанням працівники відділення дитячої реанімації.

– У сучасних умовах ефективне функціонування відділення неможливе без ряду факторів, серед яких велике значення має наявність сучасної апаратури. У тому числі такої пріоритетної, як сучасні апарати штучної вентиляції легенів. Вони значно підвищують шанси пацієнтів, які потребують дихальної підтримки. Велика подяка Фонду Ріната Ахметова, – пояснив лікар Віктор Шайда.

Крім того, медики відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус, отримали комплекти медичного одягу від Фонду. Вона була пошита на спеціальне замовлення.

Також окремі сертифікати Фонд передав лікарям, які взяли участь у всеукраїнському вебінарі про роботу сучасних апаратів ШВЛ. Він був організований спільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологів України.

Раніше Фонд Ріната Ахметова і Метінвест передали лікарні швидкої допомоги Маріуполя чотири сучасних висококласних апарати ШВЛ. Крім того, медики міста отримали 22 400 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Фонд Ріната Ахметова також обладнав усім необхідним ПЛР-лабораторію, аж до аналізатора тестів. Завдяки цьому вона стала однією з найпотужніших в Маріуполі.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти Україні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато з цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.