Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Кам'янки-Бузької отримали три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

14.07.2020

14 липня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передали Центральній районній лікарні Кам'янки-Бузької (Львівська область) три апарати штучної вентиляції легенів. Вручення обладнання відбулося в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Апарати, які Фонд передає в липні державним лікарням, частина рекордної партії з 70 ШВЛ, доставленої в Україну на початку місяця. Загалом Фонд закупив понад 200 одиниць обладнання для штучної вентиляції легенів і на даний момент більше половини цього обсягу привезені в країну. Львівська область отримала вже 10 апаратів ШВЛ. Дуже сподіваємося, що ця техніка допоможе врятувати багато життів. У тому числі після перемоги над коронавірусом, – сказала Наталя Ємченко, член Наглядової Ради Фонду Ріната Ахметова.

Генеральний директор ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук сказав, що епідемія коронавірусу вимагає об'єднання зусиль суспільства, бізнесу та влади і зазначив, що група SCM підтримувала Львівську область задовго до карантину.

– ДТЕК ще в грудні минулого року підписав Меморандум про співпрацю та підтримку з адміністрацією Львівської області. Але саме зараз така підтримка вкрай необхідна. В регіоні живуть і працюють тисячі наших співробітників. Ми будемо й надалі підтримувати область, щоб якомога швидше впоратися з коронавірусом і його наслідками, – сказав Олег Таращук. Він також зазначив, що крім 10 апаратів ШВЛ Львівська область вже одержала від бізнесів групи SCM майже 35 тисяч експрес-тестів для діагностики COVID-19, а також засоби захисту для лікарів.

За словами заступника голови Львівської обласної Ради Богдана Гагалюка, в регіоні стабілізувалася ситуація з COVID. Він подякував Фонду Ріната Ахметова за допомогу.

– Вчора на нараді ми прийняли чергові послаблення карантину. Але говорити, що вірус відступив, ще передчасно. Дуже приємно, що наші надійні партнери – Фонд Ріната Ахметова – не на словах, а на ділі допомагають в такій ситуації. Це вже не перший і не другий подарунок. Це системна робота, яку наші колеги демонструють. Ми отримали апарати ШВЛ на наші обласні установи та разом із Фондом домовилися, що акцентуємо подальшу увагу на лікарнях, які приймають хворих з COVID. У тому числі лікарня в Кам'янці-Бузькій. Люди, які сюди потрапляють, мають вийти здоровими. Є критичні моменти, коли людина втрачає можливість самостійно дихати, коли киснева маска не діє, і шанс на життя дає якісна медична апаратура – апарати ШВЛ. Сьогодні ми говоримо велике спасибі за цю допомогу, – сказав Богдан Гагалюк.

Після передачі трьох апаратів ШВЛ медики Кам'янки-Бузької отримали медичний одяг, який для них пошили на спеціальне замовлення Фонду Ріната Ахметова. Лікарям, які пройшли онлайн-навчання «Як працювати з апаратами ШВЛ», що проводив Фонд спільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологів, також були вручені відповідні сертифікати.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучені до боротьби з епідемією в усіх областях.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.