Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Чугуєва отримали апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

23.07.2020

21 липня Фонд Ріната Ахметова спільно з ФК «Шахтар» передав Чугуївській центральній районній лікарні апарат штучної вентиляції легенів. Медустанова має статус опорної, сьогодні тут лікують пацієнтів із підтвердженим діагнозом «коронавірус» з усього району.

– З початку пандемії апарати ШВЛ були визначені МОЗ в переліку першочергових потреб медустанов країни. Без апаратів ШВЛ неможливо врятувати життя хворого з важкими ускладненнями від COVID. Фонд Ріната Ахметова закупив більше ніж 200 апаратів ШВЛ високого класу. Це внесок Фонду в модернізацію української системи охорони здоров'я. Такі апарати будуть актуальні багато років і необхідні для надання допомоги важким хворим, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Директор зі стратегії та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов розповів, що допомога системі охорони здоров'я завжди була одним із пріоритетів для Фонду Ріната Ахметова. Ще в лютому, коли ніхто не підозрював про масштаби майбутньої пандемії, Фонд першим прийшов на допомогу країні. Рінат Ахметов об'єднав ресурси благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар» і бізнесів SCM для допомоги Україні та виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом. В рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» був створений спеціальний проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Сьогодні ми передаємо один апарат ШВЛ Чугуєву. Це вже шостий апарат, який отримують лікарні Харкова та Харківської області. Сподіваємося, це обладнання допоможе ефективно боротися з вірусом, – сказав Юрій Свиридов.

Головний лікар Чугуївської центральної районної лікарні В'ячеслав Грушка зазначив, що такий сучасний апарат вкрай необхідний медикам.

– Велике спасибi Рінату Ахметову, його Фонду та футбольному клубу за розуміння та підтримку в цей важкий час, коли медицина вимагає великих вкладень. Завдяки таким людям, як Рінат Ахметов, іншим меценатам, нашому колективу, ми цей вірус переможемо, – сказав лікар.

Заступник керівника Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Грицьков подякував Фонду Ріната Ахметова і ФК «Шахтар» за допомогу.

– Хочу приєднатися до слів подяки. Дуже приємно, що ви активно допомагаєте нашим лікарям і лікарням. Спасибі ще раз, хочу побажати всім здоров'я та благополуччя, щоб ніхто не хворів, щоб не було особливої ​​необхідності використовувати ці апарати. А якщо таке трапиться – знайте, що ви в надійних руках наших лікарів, – сказав Євгеній Грицьков.

Після передачі апаратів ШВЛ директор зі стратегії та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов подякував медикам за їхню самовіддану працю і вручив лікарям відділення інтенсивної терапії комплекти медичного одягу, які були виготовлені за індивідуальними розмірами медиків на спецзамовлення Фонду Ріната Ахметова.

– Дякую за ваші золоті руки, за чуйне серце, за високий професіоналізм, – сказав Юрій Свиридов. Він також звернув увагу медиків, що це тільки перша партія медичного одягу. Решта комплектiв шиються і будуть передані лікарям найближчим часом.
З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській і Харківській областях, а також у Києві. 

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.
Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.