Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ліки дітям»: як отримати допомогу?

04.04.2018

Раз на кілька місяців багатодітна мама Ірина Я. з Донецька приїжджає до Маріуполя, щоб отримати життєво потрібні медикаменти, які регулярно видає для її дітей Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Ці ліки щодня повинні приймати її сини, щоб уникнути нападів.

Ірина сама виховує трьох дітей. У двох хлопчиків – семирічного Тараса та шестирічного Андрійка – важкі захворювання, які проявилися після початку бойових дій на Донбасі. Мама впевнена, що ці події викликали у хлопців сильні переживання і відбилися на їхньому здоров'ї.

Перший напад, який супроводжувався судомами, трапився у Тараса в 2015-му. Швидка відвезла дитину в лікарню, де лікарі діагностували епілепсію. Через рік в реанімацію потрапив молодший, Андрій. У нього виявили бронхіальну астму. Ірина не може працювати через хворобу хлопчиків, яким потрібен постійний нагляд. Живуть на допомогу, якої ледве вистачає, щоб прогодувати дітей. Протисудомні та протиастматичні препарати сім'ї не по кишені. Допомога Гуманітарного штабу для хлопців – порятунок.

«Ці препарати – величезна для нас допомога. Завдяки Рінату Ахметову у моїх синів є дитинство та є майбутнє. Якщо приймати ліки постійно, без перерви, систематично, то є ймовірність, що мої діти одужають. Що в майбутньому вони забудуть про свої хвороби», – розповідає Ірина.

Допомогти важкохворим дітям, утримати хворобу в стадії ремісії та не допустити, щоб дитина стала інвалідом – головні завдання проекту «Ліки дітям». Рятівні медикаменти вже отримали 1286 дітей, які страждають на епілепсію, діабет і астму. Таким діткам Штаб регулярно видає життєво потрібні препарати.

Як отримати допомогу за проектом «Ліки дітям»?

Допомогу можуть отримати діти до 14 років, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донецької та Луганської областей. Основні напрямки допомоги – протиастматичні та протисудомні препарати.

Для отримання допомоги треба:

  1. Зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0 800 509 001 та залишити заявку.
  2. Відповісти на дзвінок працівника Штабу – уточнити, які документи треба надати та в якій аптеці можна отримати ліки.
  3. Отримати ліки в аптеці, показавши потрібний пакет документів. Медичні препарати видаються в аптеках Маріуполя, Краматорська та Бахмута.