Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Маріуполь Нескорений»: Фонд Ріната Ахметова долучився до виставки, присвяченої Місту Марії

22.08.2023

21 серпня у Києві відкрилася виставка «Маріуполь Нескорений», яку приурочено до Дня Незалежності України. Її метою є привернення уваги до теми Маріуполя на національному рівні як міста незалежних та нескорених мешканців. Міста, що продовжує жити навіть поза географічними межами — у своїх людях. Партнером заходу став Фонд Ріната Ахметова, який багато років допомагає Маріуполю та його жителям.

Виставка триватиме у столичній Галереї мистецтв «Лавра» до 21 вересня та представляє 50 робіт маріупольських художників та митців зі всієї України, які підтримують Місто Марії. Фонд долучився до підготовки й ремонту приміщення для проведення заходу.

Також на виставці представлено Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. За бажанням гості виставки зможуть поділитися своїми історіями, які увійдуть до архіву Музею — він вже налічує понад 80 000 історій з перших вуст.

Проєкт «Маріуполь Нескорений» започатковано в червні 2022 року — за цей час виставка відбулася на дипломатичному рівні у містах Європи: Варшава, Бремен, Вільнюс, Рига. Організаторами виставки є Національна спілка художників України та Департамент культури Маріупольської міської ради.

До Дня Незалежності заплановано також заходи у центрах «ЯМаріуполь», яким вже понад рік допомагає Фонд. На маріупольців чекають творчі акції, виставки малюнків, майстер-класи, тематичні зустрічі, перегляди українських фільмів тощо.

Щоби зберегти пам’ять заради кращого майбутнього, розкажіть свою історію про війну на порталі Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова 

Головна - "Голоси Мирних", музей Фонду Ріната Ахметова або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.