Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мама врятованої дитини: «Ми без Штабу не впоралися б!». Як подати заявку на лікування?

22.05.2017

Свої вісім місяців життя Саша провів у лікарнях. Важкі пологи призвели до тяжкої вади серця в хлопчика. З перших днів малюк приймав ліки. Але терапія виявилася марною.

«Після народження поставили діагноз – відкриті артеріальні протоки. Коли дізналися, звичайно, дуже сильно засмутилися, я довго плакала», – каже Елла Домалевська, мама Саші.

Вже за три дні після народження малюка взяли на спостереження кардіологи. Але вроджена вада збільшувалася в розмірах.

Отвір діаметром три з половиною міліметри в його крихітному сердечку лікарі намагалися закрити за допомогою медикаментів. Але марно.

Про те, щоб покласти свого малюка під скальпель хірурга, батьки навіть думати не хотіли. Але відкладати лікування було неможливо.

Врятувати Сашу міг тільки оклюдер – пристрій, який без наслідків для організму закриває серцеві вади. Тільки коштує він недешево. Таких грошей родині з Донецької області годі й шукати.

«Дізналася про Штаб Ріната Ахметова, після чого подивилася кілька сюжетів, пов’язаних із нашим діагнозом, як діткам допомагають», – додала мама хлопчика.

Гуманітарний штаб після дзвінка на гарячу лінію в лічені дні надав малюкові необхідне обладнання. Операція пройшла успішно.

«За час роботи проекту «Здорове серце» Штабу Ріната Ахметова вже врятовано 12 дитячих життів. Маленький Сашко та інші прооперовані діти зможуть повноцінно жити. У фокусі роботи Штабу Ріната Ахметова завжди були і продовжують залишатися дитячі життя. Ми і далі надаватимемо допомогу діткам із вадами серця в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківських областях», – зазначив менеджер напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Владислав Денисенко.

Батьки прооперованої дитини говорять, що будуть довго згадувати цю щасливе завершення цієї історії.

«Коли моя дитина підросте, я їй буду обов’язково розповідати, хто такий Рінат Леонідович і яку роль він зіграв у її житті. Тому що таких людей потрібно просто благословляти. Добре, що є такі люди, які допомогли», – додала мама дитини.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»:

1. Яка допомога надається?

Ендоваскулярне лікування вад серця з використанням оклюдера.

2. У разі яких захворювань надається допомога?

  • відкритий артеріальний проток;
  • вторинний дефект міжпередсердної перегородки.

3. Хто може отримати допомогу?

Діти від 0 до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, і належать до таких соціально-незахищених категорій:

  • сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; дитячі будинки сімейного типу;
  • багатодітні сім’ї з 3 і більше дітьми до 18 років;
  • батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років;
  • сім’ї в складних життєвих обставинах (сім’ї, у яких є більш ніж одна тяжкохвора людина, наприклад, мати з онкологією й дитина з ДЦП, або 2 інваліди 1 групи тощо);
  • сім’ї зі щомісячним загальним доходом до 10 000 грн (підтверджується довідкою з податкової)

4. Як подати заявку?

Заявки на адресну медичну допомогу можна подати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0–800–509–001.