Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Малятку з вродженою вадою серця Штаб Ріната Ахметова допоміг з операцією

17.05.2018

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати адресну допомогу тим, хто найбільше цього потребує. В межах проекту «Здорове серце», що стартував у лютому торік, 41 дитині надано допомогу в проведенні операції на серці. І звернення до Штабу не припиняються.

Так, 17 травня відбудеться госпіталізація однорічної Соломії Щербук. Дівчинка з'явилася на світ після кесаревого розтину, а вроджена вада серця була виявлена з моменту народження. Після того що два місяці лікарі обстежували стан серця дитини. Результати останнього обстеження, що проводилося у березні, показали, що вада у дівчинки збільшилася. Зі свого боку, фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова рекомендували оперативне лікування ендоваскулярним методом.

Мама Соломії – Ольга Сергіївна – виховує доньку одна. Її доходи дуже невеликі, допомога самотній матері 870 грн і пенсія 1400 грн, яку вона отримує як інвалід дитинства (у жінки епілепсія). Допомоги молодій матері чекати нізвідки, сім'я й так вкрай нужденна. Батько й мати Ольги теж пенсіонери, разом отримують всього 6400 грн. Трохи виручає домашнє господарство – кури, коза. Так і не отримавши підтримки в державних органах, Ольга звернулася по допомогу в Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.