Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Макіївчани отримали першу тисячу продуктових наборів від Штабу Ріната Ахметова 02.12.2014

02.12.2014

1 грудня, у Донецьку, на льодовій арені «Дружба», почалося видавання продуктових наборів для жителів Макіївки від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. 1094 продовольчі набори було роздано макіївчанам у перший день роботи нової точки. Отримати допомогу тут можна щодня в будні з 10.00 до 15.00, відповідно до критеріїв і стандартів роботи Штабу.

Від самого ранку біля «Дружби» зібралася велика черга. На льодову арену приїхали пенсіонери, інваліди та багатодітні матері. А також родичі тих, хто не може доїхати самостійно. Упродовж двох місяців спроби відкрити таку точку видавання в Макіївці не мали успіху. Штабу не вдавалося доставити продуктові набори до міста і працювати там згідно зі своїми критеріями та стандартами надання допомоги. Водночас, згідно з даними Гуманітарної мапи ситуації та потреб Донецької та Луганської областей, макіївчани гостро потребують продуктів — 40% опитаних заявили про це.

Продуктові набори призначені для соціально незахищених категорій містян (про те, хто може отримати продукти від Гуманітарного штабу Ахметова — читайте тут). Макіївським сім’ям із дітьми віком до двох років і далі видають спеціалізовані дитячі набори на стадіоні «Донбас Арена».

27 листопада розпочалося доставляння одинадцятого гуманітарного рейсу. Упродовж тижня вантажівки й рефрижератори доставлять 243 тисячі продуктових і 28 тисяч дитячих наборів на склад «Донбас Арени» та на розподільчу базу в Маріуполі.

Нагадуємо, що Рінат Ахметов поставив завдання своєму Штабу максимально допомогти мирному населенню Донецької та Луганської областей, які постраждали під час конфлікту. Штаб вже доставив більше мільйона продуктових наборів до регіону. До кінця року все буде доставлено 2 мільйони наборів із допомогою.