Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Львівський госпіталь ветеранів війн та репресованих отримав ще п’ять апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

30.07.2020

Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК передав ще п’ять сучасних і висококласних апаратів штучної вентиляції легенів Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

– Сьогодні значні ресурси Фонду спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні та виділив 300 мільйонів гривень на найгостріші медичні потреби. В державні лікарні передано 320 000 експрес-тестів для виявлення коронавірусу, більше ніж 60 000 комплектів захисного одягу і понад 120 000 предметів індивідуального захисту для медиків. Також придбано аналізатори ПЛР-проб і 200 сучасних апаратів ШВЛ, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив генеральний директор ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук, це не перша допомога Ріната Ахметова для регіону.

– У квітні ми передали на потреби області майже 35 000 експрес-тестів для діагностики коронавірусу та захисні костюми для медиків. І головне – 10 апаратів ШВЛ, а сьогодні передаємо нову партію – п’ять апаратів для госпіталю. Це обладнання рятуватиме людські життя під час пандемії та після неї, – пояснив Олег Таращук.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис подякував за допомогу.

– Хочу сказати спасибі Фонду за підтримку. Ця допомога надзвичайно актуальна, бо ситуація з коронавірусом залишається складною. І така техніка допоможе досягти позитивних результатів у лікуванні пацієнтів, – сказав Орест Чемерис.

Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн і репресованих ім. Ю. Липи у червні отримав від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК сучасний апарат штучної вентиляції легенів. За словами головного лікаря госпіталю Максима Прикупенко, медики, як раніше, потребують підтримки:

– Ми щиро вдячні. Ми зустрічаємося вже не перший раз і отримуємо різну допомогу від Фонду. Також дякую за попередній апарат ШВЛ від Фонду, який був дуже потрібен. Лікарі працюють самовіддано і, звичайно, таке обладнання полегшує їхню працю.

Як додав лікар-анестезіолог Орест Шутер, апарати ШВЛ Фонду – це високотехнологічне обладнання.

– Вони дуже допомагають у боротьбі з ускладненнями, які дає коронавірус. Це саме та апаратура, що дає важкохворим пацієнтам шанс на одужання, – сказав Орест Шутер.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.