Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ліки, щоб жити

24.05.2018

Шостий раз жителька Єнакієвого Ірина Щеглова сьогодні, 24 травня, приїжджає до Краматорська, щоб отримати від Штабу Ріната Ахметова ліки, без яких не може прожити її чотирирічна дочка Уляна.

У дівчинки епілепсія, напади почалися в перші місяці після народження. Тоді донецькі лікарі встигли надати допомогу дитині, яка просто горіла через високу температуру. Але напади не припинилися і заставали дитину в найневідповіднішу мить: на дитячому майданчику, на озері.

Щоб не ризикувати здоров'ям дитини, мама з Уляною практично нікуди не виходить і не може працювати. Завдяки правильному підбору медикаментів напади епілепсії зараз стали рідшими. Але для багатодітної сім'ї придбати потрібні ліки дуже складно – б'є по кишені. Крім Уляни в сім'ї ще дві дочки та син, який також потребує постійного лікування через алергічний дерматит.

Ірина вдячна Штабу Ріната Ахметова.

«Спасибі Рінату Леонідовичу. Без цієї допомоги ми б не впоралися. У сім'ї працює тільки чоловік. Він вантажник на коксохімічному заводі. А я отримую тільки допомогу на дітей. Грошей ледве вистачає на харчування», – каже Ірина Щеглова.

За час роботи проекту «Ліки дітям» Штаб Ріната Ахметова видав тяжкохворим дітям приблизно чотири тисячі наборів медикаментів, призначених людям, які проживають на непідконтрольній території. А також дітям із сімей переселенців, які виїхали на мирні території Донбасу. Протисудомні та протиастматичні препарати видаються на три місяці наперед в аптеках Бахмута, Краматорська та Маріуполя.