Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ліки для Артема

01.03.2018

Сьогодні Катерина повернеться додому з ліками, без яких не може обійтися її чотирирічний син Артем. З протиастматичними препаратами, які виділяє сім’ї переселенців Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Перший напад задухи в малюка трапився у 2014 році. Лікарі поставили Артему неправильний діагноз – бронхіт, і упродовж трьох років лікували антибіотиками. Дитина неодноразово потрапляла у реанімацію й перебувала на межі життя і смерті.

З початком бойових дій Катерина вивезла двох синів до Маріуполя. А коли зателефонувала сусідам, дізналася, що повертатися нікуди – рідний дім на околиці Донецька зруйнований. Так і залишилися жити в Маріуполі.

Місцеві лікарі, обстеживши Артема, з’ясували, що в дитини зовсім не бронхіт, а астма, яка розвинулася на тлі алергії. Через хворобу молодшого сина Катерина не працює, сім’я живе на соціальні виплати. Купувати дорогі ліки мати-одиначка не має змоги.

«Завдяки цим лікам, які я отримую від Штабу Ріната Ахметова, у нас не буде реанімації, просто моя дитина виживе», – розповідає Катерина.

Із серпня 2014 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає дітям, які постраждали через війну на Донбасі.

У межах програми «Ліки дітям» видано 3 622 набори медикаментів. Врятовано сотні дитячих життів.