Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ліки дітям: як отримати допомогу?

16.03.2018

Головний принцип діяльності Гуманітарного штабу Ріната Ахметова – допомогти тут і зараз – не так давно врятував життя маленької дівчинки. Це був якраз той випадок, коли допомога повинна була бути невідкладною.

У тримісячної Поліни з Донецької області відразу після народження лікарі виявили рідкісну патологію, через яку розвивався цироз печінки. Біліарну атрезію виявляють приблизно у одного з десяти тисяч новонароджених. У рідному для дівчинки Чистяковому Донецької області операцій з виправлення вродженої вади не робили, тому сім'ї довелося їхати до Львова. І хоча в тримісячному віці такі складні операції робити пізно, лікарі Львівського перинатального центру ризикнули. І все пройшло успішно.

Однак медикаменти для післяопераційного лікування такої хвороби дуже дорогі. Фонд Ріната Ахметова надав дитині ліки, які відновлюють печінку та стимулюють захисні функції імунітету. Так завдяки своєчасно наданій допомозі вдалося врятувати життя маленької дівчинки.

За три з половиною роки роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну допомогу отримали понад 50 тисяч осіб. З них на лікування – понад 10 тисяч осіб, половина яких – діти.

Як отримати допомогу?

Адресну медичну допомогу можуть отримати жителі Донецької та Луганської областей.

Адресна медична допомога надається важкохворим дітям і сім'ям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Детальну інформацію можна отримати за посиланням: http://www.fdu.org.ua/get_help.

Щоб отримати допомогу, потрібно:

  1. Зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001 та залишити заявку.
  2. Відповісти на дзвінок працівника Штабу – уточнити, які потрібні документи.
  3. Підготувати потрібний пакет документів.
  4. Мати можливість приїхати на обстеження/операцію.

Зверніть увагу! Допомога надається лише за наявності медичної довідки.