Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Левик, Тигрик та Катруся хочуть жити разом в одній сім’ї

27.10.2017

Відео зустрічі двох братиків Левика та Тигрика й сестрички Катрусі, розміщене на сторінці «Сирітству – ні!» в соціальній мережі Facebook, вразило дуже багатьох наших підписників і викликало шквал обурень: «Чому діти-сиблінги виховуються в різних інтернатних закладах?»

Річ у тім, що Каті вже 8 років і вона не може перебувати в будинку дитини, де виховуються її брати. Дівчинка дуже скучила за Левом і Тиграном і аж трусилася від хвилювання й бажання їх побачити, коли знімальна група програми «Сирітству – ні!» везла її на таку довгоочікувану зустріч.
 

«У мене є Тигрик, я за ним дуже скучаю, і за Льовкою теж, – розповідає Катя. – Мені було сумно, я плакала, боялася, що з ними щось станеться».

Ми попросили психологів, які працюють з дітьми, розповісти більше про них.

«Катя спокійна, врівноважена, але в конфліктних ситуаціях може себе захистити. Ходить у школу, мотивація до навчання в неї ще формується. До своїх обов’язків ставиться серйозно. Може допомогти, виконує трудові доручення. Із дітьми і з дорослими із закладу знайшла контакт. Дуже багато теплих спогадів у неї про братів», – розповідає спеціаліст.
 

«Лев – рухливий, емоційний. Любить малювати, ручку готуємо до письма, навчаємо всього того, що необхідно для навчання в школі. Він вимагає уваги дорослих, любить, коли йому приділяють час. Любить ласку, турботу і сам турбується про свого молодшенького брата буквально цілодобово.
 

У Тигрика досі ще період адаптації. Адаптація проходить неважко, але краще він адаптується в колі дітей, ніж у колі дорослих. До дорослих ставиться насторожено, не довіряє, а от із дітками грається активніше, особливо з Левом. Вони вдвох – нерозлучні», – продовжує психолог, яка працює з хлопчиками.
 

Ми дуже хочемо, щоб дітей об’єднала одна родина. Малюки люблять одне одного й мріють бути разом.

Якщо ви хочете, аби ці діти стали «вашими», звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Кіровоградської обласної державної адміністрації за телефоном: (0522) 22-54-98.

Нагадаємо, що більш детальна інформація про дітей надається тільки кандидатам в усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки чи батьки-вихователі.