Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Красногорівка: допомога мирним жителям прифронтового міста

23.06.2016

Вчора, 22 червня, понад 100 мирних жителів прифронтовоъ Красногорівки отримали гуманітарну допомогу. Незважаючи на сильні нічні обстріли міста, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відкрив пункт видавання.

Красногорівка Мар’їнського району розташована в «сірій зоні», на самій лінії зіткнення. Місто суттєво постраждав від бойових дій, не функціонують багато підприємств, установ переведені в сусіднє Курахове.

«Допомогу мирним жителям Красногорівки Штаб Ріната Ахметова доставляє майже рік, з липня 2015-го. Зараз, за словами наших волонтерів, у місті напружена ситуація, знову є руйнування житлових будинків, постраждалі. Від учора  наш стаціонарний пункт почав там тижневу роботу. Всього ми плануємо видати продуктові набори приблизно 1700 жителям найбільш соціально незахищених категорій», – розповів Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

У перший день видавання допомогу від Штабу отримали переважно пенсіонери, інваліди та багатодітні сім’ї. У наступні дні роботи продуктові набори будуть видаватися всім категоріям Гумштабу. Всього жителям Красногорівки вже видано понад 14,3 тисячі продуктових наборів, 725 з яких – дитячі, для малюків віком до 35 місяців.

Також Штаб Ріната Ахметова надає допомогу на лікування трьом жінкам, мирним мешканкам Красногорівки, які постраждали під час недавніх обстрілів.

«Наші фахівці перебувають на постійному зв’язку з лікарями. Для постраждалих вже закуплені всі необхідні медикаменти й перев’язувальні матеріали для проведення операцій», – уточнив Олександр Вишняков.

Станом на 23 червня 2016 року Штаб Ріната Ахметова всього видав понад 8 млн 582 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.