Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

КПВВ «Зайцеве» й «Новотроїцьке» перенесуть, а логістичні центри закриють

23.06.2016

Контрольні пункти в’їзду-виїзду «Зайцеве» й «Новотроїцьке» перенесуть у Майорськ і Березове відповідно, а гуманітарно-логістичні центри, розташовані при них, закриють.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції у Краматорську за підсумками року роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найімовірніше, цьогоріч вони (гуманітарно-логістичні центри – ред.) припинять свою роботу, оскільки ми маємо перенести контрольні пункти в’їзду/виїзду із Зайцевого в Майорськ, а з Новотроїцького – у Березове», – сказав Жебрівський.

За його словами, рішення про перенесення КПВВ вже практично прийнято, а з їх перенесенням відпадає потреба в існуванні гуманітарно-логістичних центрів (ГЛЦ).

Жебрівський зазначив, що ці центри не мали жодної бізнес-мети, їхній фінансовий оборот був невеликим, але вони на першому етапі виконали «політико-психологічну функцію» – «простягнутої руки нашим людям, які вимушено проживають на тимчасово окупованих територіях». Тим часом, їх існування також давало привід для створення різних безпідставних звинувачень на адресу Донецької ОДА, «що хтось там заробляє, є якась контрабанда». Із закриттям ГЛЦ зникнуть і ці підстави, додав керівник області.

ДЖЕРЕЛО