Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Пропуск через лінію розмежування повністю закривається

23.03.2020

У районі проведення Операції об'єднаних сил тимчасово припиняється пропуск через лінію розмежування. Про це сьогодні, 21 березня, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

«З метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції з 00:00 22 березня 2020 припиняється пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пропуск представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста буде здійснюватися за раніше встановленим порядком.

У виняткових випадках, за наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних підтвердних документів, особі може бути надано дозвіл на перетин лінії розмежування.

«Просимо врахувати дану інформацію при плануванні своїх поїздок», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, з 16 березня за наказом командувача Об'єднаних сил, на КПВВ Донецької і Луганської областей на два тижні заборонено перетин лінії розмежування в обох напрямках. Виняток для повернення на підконтрольну Україні територію робилося тільки для громадян, що мають тут постійну реєстрацію (прописку). Пропуск на тимчасово непідконтрольні території здійснювався тільки для громадян, які там проживають.

Джерело