Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кожна дитина – супергерой!

12.12.2018

Напередодні новорічних свят подарунки від Ріната Ахметова отримають близько 100 000 дітей у рамках благодійної акції «Рінат Ахметов – дітям!», яка покликана змінювати на краще життя дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Ця акція триває вже 18-й рік поспіль. Рінат Ахметов разом зі своїм другом, відомим композитором Ігорем Крутим вперше зустрілися з дітьми з інтернатів та дитячих будинків сімейного типу в 2001 році. І з того часу традиція добра і особистої участі в таких зустрічах не переривається, щороку заходи стають все більше та яскравіше. 
 
 
Цього року акція проходить у новому форматі під девізом «Твоя суперсила в тобі». Ведучі популярних шоу та новин телеканалу «Україна» – Андрій Дебрін, Олексій Суханов, Олег Панюта, Марина Кухар, Ігор Пупков – проведуть мотиваційні зустрічі для 500 дітей з інтернатних закладів Донецької області. Зірки екрану в ролі амбасадорів-посланців Фонду мають намір допомогти кожному з них повірити у власні сили, показати різноманіття можливостей самореалізації, мотивувати до досягнення великих цілей в житті та показати, насамперед особистим прикладом, що кожна дитина – супергерой. 
 
З перших днів цьогорічної акції Фонд знайшов живий відгук серед присутніх дітей. Вони з натхненням ділилися своїми мріями. Як виявилося, у більшості вихованців інтернату цілком земні бажання. Хоча іноді досить несподівані. «Хочу стати таксистом. А ще – дарувати людям добро», – розповіла першокласниця Люба. 
 
Цими днями Фонд Ріната Ахметова відвідав та привітав вихованців Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату I–II ступенів № 2 з прийдешнім Днем святого Миколая. Найцікавішим гостем для хлопчиків і дівчаток став телеведучий каналу «Україна» Олег Панюта. Він розповів дітям, що домогтися успіху в житті допоможуть кілька правил. «Головний виклик у житті – виклик собі самому. Перемагати свій страх, сумніви, лінощі, бажання пожаліти себе, поблажку потурати собі. За свою мрію, за своє майбутнє потрібно починати боротися вже зараз. Потрібно постійно брати себе на слабо. Домагатися великої мети маленькими щоденними перемогами», – сказав амбасадор Фонду. 
 
 
Навіть єдина зустріч з амбасадором може розкрити перед дитиною цілий світ можливостей. Стати ключовою подією в її долі. 
 
 
«В акції «Рінат Ахметов – дітям!» є дві важливі складові. Перша – створення невеликого дива у вигляді подарунків. І друга, більш важлива – натхнення, що передають успішні люди, які зробили себе самі», – вважає Наталя Ємченко, член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова. Лише за останні чотири роки подарунки від Ріната Ахметова отримали близько 600 000 дітей. Крім того, в рамках акції з 2001 року допомогу Ріната Ахметова одержали понад 50 дитячих будинків сімейного типу, зокрема і на придбання житла.