Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Коли біда приходить раптово

12.08.2019

На сьогодні Фонд Ріната Ахметова допоміг провести 105 корекційних операцій з усунення вади серця в дітей. У рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» малюкам із таким діагнозом встановлюють спеціальний імплант-оклюдер. До їх числа потрапив і 13-річний Ярослав Іщенко з Маріуполя.

«Довгий час навіть не підозрювала про загрозу для здоров’я сина. Упродовж останніх семи років Ярослав займається футболом, але найбільше, що його часом турбувало після фізичних навантажень, це утруднене дихання. Регулярні медогляди теж не віщували біди. Навіть кардіограма, зроблена в 10-річному віці, не виявила захворювання», – розповіла мама Оксана Олександрівна.

Ваду серця маріупольські лікарі виявили тільки цього року, під час УЗД. Потім діагноз підтвердили і столичні фахівці. Усунути недугу можна було двома способами: провести порожнинну операцію або встановити оклюдер. Останній варіант найменш травматичний для здоров’я дитини, однак перепоною стала вартість імпланта. Оксана Олександрівна одна ростить сина,  з її поточними доходами збирання необхідної суми забрало б багато місяців. На допомогу родині прийшов Фонд Ріната Ахметова.

«Коли я вперше дізналася про діагноз, у мене в очах  почорніло. Я не знала, що робити. Спасибі Рінату Ахметову за порятунок моєї дитини», – подякувала жінка.

На сьогодні Фонд реалізував ряд проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Тільки на Донбасі за останні п’ять років завдяки допомозі Ріната Ахметова були врятовані життя понад 1 000 000 людей.

Докладну інформацію про проект «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.