Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Класна ідея – медики про проєкт «200 швидких для України»

04.02.2020

 

Диспетчерський пункт в Івано-Франківську обслуговує близько мільйона осіб з усієї області. За добу сюди надходить до 500 викликів: в основному це захворювання серця, травми і загострення ГРВІ. Один з викликів – з центру Івано-Франківська. Чоловік травмував ногу. Медики надали невідкладну допомогу і зупинили кровотечу. Потім потерпілого обережно віднесли в машину. Завдяки новому автомобілю швидкої допомоги Фонду Ріната Ахметова на базі позашляховика зробити це стало набагато простіше. Адже є спеціальне автоматизоване крісло. Воно дозволяє зафіксувати постраждалого і потім перемістити його. Далі пацієнта поклали на ноші і доправили в лікарню.

Ще одна проблема, з якою раніше стикалися місцеві медики, – дістатися пацієнтів у важкодоступних районах. Для автомобілів з автопарку, що служать більше ніж 10 років і вимагають заміни, це було серйозним завданням. Адже у кожної швидкої пробіг складає в 600–900 тисяч кілометрів. І ще численні ремонти. Суперсучасна швидка від Фонду - зовсім інша справа. Адже вона якраз призначена для роботи в умовах гірської місцевості або бездоріжжя.

«З такою машиною без проблем приїдемо на виклик. Класна ідея. Нові автомобілі дуже потрібні, і завдяки їм наша робота стала набагато легше», – говорить лікар Віталій Катрич.

Автомобілі,  передані українським медикам за проєктом «200 швидких для України», дозволять рятувати мільйон життів на рік.

«Унікальний проєкт і за своїм масштабом, і за термінами. Двісті сучасних європейських машин нададуть доступ до якісної медичної швидкої невідкладної допомоги людям по всій Україні. В усіх областях близько трьох тисяч населених пунктів будуть обслуговувати автомобілі, які передав Фонд Ріната Ахметова лікарям», – зазначила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.