Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історії мирних: встигли врятувати тільки документи й тарілку

14.11.2019

 

– Жили з чоловіком добре, виростили трьох дітей. Але коли почався збройний конфлікт, все пропало, – так починає розповідь про свої злигодні Тамара Підтинна із Широкиного.

Разом із чоловіком літня жінка покинула рідне селище, від якого нині залишилися лише руїни. Притулок знайшли в Маріуполі. Пенсіонерка згадує, як вперше лицем до лиця стикнулася з реаліями бойових дій у серпні 2014 року.

«Ми вже знали про конфлікт, але думали, що нас не зачепить. А 4 вересня розпочалися страшні обстріли, було багато поранених і загиблих. Все летіло та гриміло. Потім обстрілювали вдень і вночі. Тоді бігли до льоху, де сиділи та тремтіли. Одного разу потрапили під обстріл снайперів — кулі летіли над головою», — розповідає Тамара Підтинна.

Унаслідок одного з обстрілів усе майно подружжя згоріло. Вдалося врятувати тільки документи й одну тарілку. У такій ситуації порятунком стала допомога Ріната Ахметова. А переживання за втраченим витіснила одна-єдина думка: швидше б закінчився конфлікт і настав мир.

Історія Тамари Підтинної зафіксована та задокументована працівниками Фонду Ріната Ахметова в рамках проекту «Рінат Ахметов — Допоможемо. Історії мирних». Заходи, під час яких переселенці та жителі Донбасу зможуть розповісти свої історії, будуть організовуватися й надалі. Якщо Ви теж хочете розповісти, що Вам випало пережити, пишіть на електронну пошту Фонду Ріната Ахметова [email protected] з позначкою «Історії мирних». Розкажіть, як конфлікт на сході України розділив ваше життя на до та після. Вашу історію буде розказано всьому світу. Тому що в ній — історія всього Донбасу.